موسسه تولد نو تندرستی
مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك دارای شماره ثبت 29107 تحت نظر بهزیستی

پاهایش را تندتند تكان می‌داد و در حالی كه دست به سینه نشسته بود مدام با حركات لبانش اجزای صورتش را باز و دوباره جمع می‌كرد. وقتی هم می‌خواست در میان جمع 80 نفری سالن بگوید «نیك زاد هستم، صبح بخیر خانواده» اضطراب و نگرانی در عمق چشم‌هایش موج می‌زد.

آن روبه‌رو و به فاصله پنج تا شش متری از من و بقیه جمعیت حاضر در سالن مركز ترك اعتیاد نشسته بود؛ پسری گندم‌گون و اهل مشهد كه هر روز صبح باید در كلاس‌های كسب مهارت مركز ترك اعتیاد به همراه بقیه مددجویان حاضر شود و به بیان احساسات فردی بپردازد و مسوولیتی را كه سرگروه بر عهده او می‌گذارد، انجام دهد.

24 ساله است و 12 سال از زندگی‌اش را با انواع مخدر از جمله قرص‌های روانگردان، تریاك، كراك و شیشه گذرانده است؛ تجربه‌هایی دردناك كه به قول خودش بیشترین روزهای تاریك زندگی را برایش رقم زده و تا مرگ برادر كوچكش ادامه داشته است.

نیك زاد همان‌طور دستانش را به سینه زده و در حالی كه به قلم در دستان من خیره مانده، از نگرانی‌ها و اضطراب‌های دوران نوجوانی‌اش برایم حرف می‌زند.

«از نوجوانی همیشه ترسی در وجودم بود كه مرا از حرف زدن و ارتباط با دنیای اطرافم باز می‌داشت. نمی‌توانستم با كسی ارتباط برقرار كنم و این موضوع برایم خوشایند نبود. همان زمان برای نخستین بار سیگار و مشروب را تجربه كردم. در حالت مستی می‌توانستم راحت حرف بزنم و با دیگران ارتباط برقرار كنم. كم‌كم این تصور برایم به وجود آمد كه با مصرف الكل می‌توانم ارتباط بهتری با دیگران برقرار كنم و از چیزی نترسم و به همین دلیل ادامه دادم. كم‌كم قرص و انواع مواد مخدر هم به آن اضافه شد. این اواخر هم كه دیگر شیشه می‌كشیدم.»

اضطراب و دلهره را می‌شد از چشم‌هایش خواند. پسر مهربان و صادقی به نظر می‌رسید و مثل تمام انسان‌ها تشنه آرامش بود.

با لهجه مشهدی‌اش می‌گوید: «در این 12 سال بیشتر اوقات زندگی‌ام را در تاریكی به سر بردم، یا در اتاقم خودم را حبس می‌كردم كه با پدرم روبه‌رو نشوم یا به علت مصرف زیاد مواد به خواب می‌رفتم. اما یك ماه پیش، بعد از فوت برادرم وقتی دیدم حتی نمی‌توانم راه بروم تصمیم گرفتم ترك كنم، اوضاع من طوری شده بود كه اصلا بدون مواد نمی‌توانستم آرام باشم.

یك روز وقتی در حال خودم نبودم مادرم از من فیلمبرداری كرد. فیلم را كه دیدم واقعا باورم نشد كه این من هستم، كارهایی كه انجام داده بودم اصلا یادم نمی‌آمد. آن موقع بود كه از خودمم شرمم آمد. بعد از آن بود كه خودم را مجاب كردم كه باید ترك كنم. مركز ترك اعتیادی را كه عمه‌ام معرفی كرده بود انتخاب كردم و به اینجا آمدم. »

می‌پرسم: «اگر روزی از اینجا بروی و چند سال هم از پاك بودنت بگذرد و بخواهی یك مركز ترك اعتیاد راه‌اندازی كنی چه چیزی به اینجا اضافه می‌كنی؟»

به اطرافش نگاه می‌كند و پس از كمی فكر، انگار كه صحنه‌یی از مقابل چشمانش رد شده باشد، دوباره به اطراف نگاهی می‌كند و می‌گوید: «كمی به ساختمان اینجا می‌رسم. كاری می‌كنم كه محیط شادتر باشد، تنش كمتری داشته باشد و از حالت نظامی دربیاید.

بعضی روزها بچه‌ها حال خوبی ندارند و از لحاظ روحی به هم ریخته‌اند، این موضوع باعث ایجاد تنش بین بچه‌ها می‌شود. باید درباره انتخاب پزشكان مركز هم دقت بیشتری داشته باشم. بعضی اوقات، برخورد پزشكان با افراد تازه وارد، روحیه آنها را به هم می‌ریزد. من هم در روزهای اول خیلی اذیت شدم و تصور می‌كردم اینجا هم مثل پادگان است اما بعد از یكی دو هفته حس بهتری پیدا كردم.»

انگار دوست ندارد از دوران سربازی‌اش تعریف كند. فقط می‌گوید كه در پادگان، امكان مصرف مواد نداشته و به همین دلیل، وقتی به مرخصی طولانی‌مدت می‌آمده بیشتر مصرف می‌كرده است.

درباره تحصیلاتش می‌پرسم و می‌گوید: «دیپلم داشتم و در یك كافی‌نت كار می‌كردم. شاید باور نكنید اما افرادی با تحصیلات بالا در این مركز هستند كه معتاد بوده‌اند. دكتر، مهندس، جامعه‌شناس و... در این مركز زیاد هستند. در اتاق ما یك نفر هست كه دكترای جامعه‌شناسی دارد و بسیار باسواد است.»

پدر نیك زاد، راننده ترانزیت بوده اما یك روز بر اثر تصادف، از ناحیه كمر دچار آسیب شده و برای تسكین درد به تریاك روی می‌آورد و به مرور زمان معتاد می‌شود.

نیك زاد می‌گوید: «دوست دارم وقتی از اینجا رفتم مغازه‌یی برای خودم دست و پا كنم. البته باید مدتی تحت نظر باشم تا دوباره به اعتیاد برنگردم. در واقع باید كمی بگذرد تا با دنیای بیرون كنار بیایم. اما همچنان می‌خواهم ارتباطم را با مركز حفظ كنم و به فكر ازدواج باشم.»

با نگاهش كه انگار كمی آرام‌تر شده مرا برای رفتن همراهی می‌كند. فكر می‌كنم كه سرنوشت نیك زاد بعد از پایان دوره‌اش چه می‌شود. آیا به دنبال زندگی، كار و ازدواج می‌رود یا بعد از كمی سرخوردگی دوباره به اعتیاد برمی‌گردد؟ نیك زاد، پسری كه 24 سال دارد و تشنه حمایت است

 
برچسب:, :: 12:14 :: نويسنده : مرتضي عربي


در حالی که تلقی رایج افراد این است که دوست ناباب علت اصلی اعتیاد به مواد مخدر است ،اما کارشناسان معتقدند یکی از مهمترین عوامل ترغیب افراد به سمت مصرف مواد مخدر ...
، عدم ارضای جنسی است.
به گزارش جهان برخی کارشناسان معتقدند که بیش از ۷۰ درصد افراد به دلیل مشکلات جنسی به اعتیاد روی می آورند .اما برخی دیگر این آمار را غیر واقعی می دانند.
با این حال اجماع کافی در میان کارشناسان وجود دارد که عدم ارضا نیاز جنسی عامل حداقل یک سوم اعتیاد به مواد مخدر است.
مدتی پیش در یکی از مقالات کنگره چهارم خانواده و مسائل جنسی ،۳۰ درصد اعتیاد ها ناشی از عدم ارضا نیاز جنسی دانسته شد که از سوی داوران هم مورد تائید قرار گرفت.
دکتر سیدکاظم فروتن رئیس کلنیک سلامت خانواده در همین رابطه معتقد است که علت اعتیاد فقط دوست بد نیست،و این یک واقعیت اثبات شده است که اعتیاد در بسیاری از موارد ریشه در مسائل جنسی دارد.
به گفته وی عدم توجه به مسائل جنسی جامعه را از درون متلاشی می کند.
در همین رابطه نسبت امار طلاق با روابط جنسی نیز قابل توجه است.مطابق امار نهادهای رسمی بیش از ۵۰ درصد طلاقها در کشور ناشی از مشکلات جنسی است.
لازم به ذکر است مطابق امارها نیمی از افراد پس از اعتیاد دارای روابط نامشروع جنسی هستند.
برچسب:, :: 16:28 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش خبرنگار ما، رهگذري كه شامگاه دوشنبه ۱۶ آبان ماه سال گذشته در حال عبور از خيابان كيانمهر شهر آرا بود، با شنيدن فرياد دلخراش دخترك ۱۰ ساله‌اي كه ناگهان از طبقه سوم يك ساختمان مسكوني به خيابان سقوط كرد، خودش را بر بالين او رساند. دخترك ۱۰ساله كه درسا نام داشت براي لحظه‌اي چشم باز كرد و با ناله گفت – آه راحت شدم – و سپس چشمانش را براي هميشه بست.
مرد رهگذر بلافاصله مأموران پليس را از ماجرا با‌خبر كرد. دقايقي بعد مأموران كلانتري ۱۳۷ نصر در محل حاضر شده و به تحقيق پرداختند. يكي از همسايه‌ها گفت: درسا كوچولو به همراه پدر معتادش زندگي مي‌كند. مادر او مدتي قبل به دليل اعتياد شديد شوهرش طلاق گرفت و به دنبال زندگي خودش رفت.
مرد همسايه ادامه داد: ساعتي پيش صداي گريه‌هاي بي‌امان درسا به گوش ما رسيد كه مدام درخواست كمك مي‌كرد. به همراه همسايه‌ها خودمان را به در خانه‌شان در طبقه سوم رسانديم اما هر چقدر در زديم كسي در را باز نكرد تا اينكه صداي جيغ درسا از داخل خانه به گوش رسيد و بعد فهميديم پدرش او را از طبقه سوم به بيرون انداخته است. مأموران بلافاصله پدر جنايتكار را بازداشت كردند و قاضي شهرياري بازپرس كشيك ويژه قتل از دادسراي جنايي را با خبر كردند.
در نخستين شاخه از تحقيقات، مرد رهگذر به تيم جنايي گفت: من در حال عبور از كنار ساختمان بودم كه صداي فريادهاي دختربچه را از پنجره طبقه سوم ساختمان شنيدم. وقتي به بالا نگاه كردم ديدم مرد جواني دخترك را بغل كرد و او را به پايين پرت كرد. در ادامه متهم در بازجويي‌ها مقابل قاضي پرونده جنايت را انكار كرد اما وقتي با دلايل و شواهد روبه‌رو شد با اعتراف به قتل دخترش گفت: من كارمند اخراجي يكي از شركت‌ها هستم.
چندي قبل به خاطر اعتيادم به مواد مخدر همسرم از من طلاق گرفت و سرپرستي دخترم نيز به من سپرده شد، تا اينكه با زني به نام بيتا آشنا شدم و او را صيغه كردم. «درسا» از ازدواج من ناراحت بود و مي‌گفت كه از بيتا متنفر است. وي حاضر به ديدن او نبود و قبول نمي‌كرد كه او به خانه ما بيايد. شب حادثه نيز درباره اين موضوع با دخترم درگيري لفظي پيدا كردم و چون «شيشه» مصرف كرده بودم، حالت طبيعي نداشتم در يك لحظه او را بغل كرده و از پنجره به پايين انداختم. در ادامه تحقيقات مادر درسا كه تنها ولي دم مقتول است، گفت: شوهرم اعتياد شديد به مواد مخدر و الكل داشت.
او زندگي و آينده دخترم را خراب كرد. من با او شرط گذاشته بودم در صورتي كه اعتيادش را ترك نكند از وي جدا مي‌شوم. وقتي متوجه شدم او قصد كنار گذاشتن مواد را ندارد، از وي جدا شدم. من نگران درسا بودم به همين خاطر قرار بود از طريق دادگاه پيگيري و ثابت كنم كه پدرش به دليل اعتياد صلاحيت نگهداري او را ندارد كه اين جنايت رخ داد. قاضي آرش سيفي داديار اظهار نظر دادسراي جنايي پايتخت با اعلام اين خبر گفت: با تكميل پروند قرار مجرميت متهم از سوي بازپرس پرونده صادر شده است.
در حال حاضر پرونده با صدور كيفر خواست به دادگاه كيفري ارسال شده است و به زودي متهم كه دختر كوچولويش را به قتل رسانده در دادگاه كيفري محاكمه مي‌شود

برچسب:, :: 17:25 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش خبرنگار ما، صبح روز جمعه زن جواني وحشت‌زده در حالي كه نوزادي در آغوش داشت خودش را به بيمارستان امير المومنين رساند و براي نجات دختر پنج ماهه‌‌اش از پزشكان درخواست كمك كرد. 

پزشكان هنگام معاينه بدن نيمه جان نازنين كوچولو متوجه آثار كبودي روي نقاط مختلف بدن او شدند اما تلاش پزشكان براي نجات كودك سرانجامي نداشت و او لحظاتي بعد روي تخت بيمارستان جان باخت. پس از تأييد خبر مرگ نوزاد از سوي پليس، تيمي از كارآگاهان جنايي به دستور بازپرس ويژه قتل شعبه دوم دادسراي جنايي با حضور در بيمارستان تحقيقات خود را آغاز كردند. 

در نخستين شاخه از تحقيقات، مادر نوزاد به مأموران گفت: من و شوهرم پرويز - ۲۵ ساله - دو سال پيش در جريان دوستي خياباني با هم ازدواج كرديم. شوهرم به شدت معتاد به شيشه است و پولي براي اجاره كردن خانه نداشتيم به همين خاطر بي‌خانمان بوديم و به همراه نوزادمان داخل چادري در پارك خاني‌آباد زندگي مي‌كرديم. 

زن جوان ادامه داد: با وجود اينكه زندگي سختي داشتيم اما تحمل مي‌كرديم. سحرگاه امروز وقتي خواستم به نازنين شير بدهم ديدم بدنش سرد است و حركت نمي‌كند. من شوكه شدم و بلافاصله پرويز را صدا زدم اما او در چادر نبود. بعد فهميدم نوزادم فوت شده و شوهرم نيز فرار كرده و احتمال مي‌دهم او بچه‌مان را كشته باشد. 

با طرح اين شكايت مأموران پليس به رديابي مرد معتاد پرداخته و او را دستگير كردند. پرويز در بازجويي‌ها گفت: من و همسرم معتاد به شيشه هستيم و شب حادثه هم شيشه مصرف كرده بودم. نيمه‌هاي شب نازنين شروع به گريه كرد. من خواستم او را آرام كنم اما مدام گريه مي‌كرد. ناگهان دستم را روي دهانش گذاشتم تا ساكت شود. لحظاتي بعد متوجه شدم كه او براي هميشه ساكت شده است . خيلي ترسيدم و قبل از اينكه همسرم از خواب بيدار شود، فرار كردم. 

بعد از انجام تحقيقات نهايي پرونده به دادگاه عمومي فرستاده شد و سرانجام پرويز با رأي دادگاه به حبس محكوم شد اما چند ماه بعد با جلب رضايت همسرش موفق شد از زندان آزاد شود. 

در شاخه ديگري از تحقيقات گزارش پزشكي قانوني علت مرگ كودك خردسال را شكستگي جمجمه اعلام كرد. بنابراين متهم به دستور قاضي قريشي‌زاده بازپرس ويژه قتل از شعبه دوم دادسراي جنايي بار ديگر بازداشت شد. متهم صبح روز يك شنبه ۵ شهريور ماه مقابل قاضي قريشي‌زاده گفت: من و همسرم مليكا در خيابان با هم آشنا شديم و بعد از مدتي ارتباط، در حالي كه خانواده‌هايمان با ازدواج ما مخالف بودند با هم ازدواج كرديم. 

بعد از ازدواج در حالي كه از خانواده رانده شده بوديم به مصرف شيشه اعتياد پيدا كرديم. مدتي بعد مليكا باردار شد و به همين خاطر خانواده همسرم ما را به شرط اينكه اعتياد‌مان را ترك كنيم در خانه‌شان پذيرفتند. وقتي نازنين به دنيا آمد، من و مليكا دوباره شروع به مصرف شيشه كرديم. پدر همسرم وقتي فهميد دوباره معتاد شده‌ايم ما را از خانه‌اش بيرون كرد. ما پولي براي اجاره خانه نداشتيم به همين خاطر چادري از يكي از دوستانمان به امانت گرفتيم و در پارك خاني آباد زير چادر و بدون هيچ امكاناتي حتي فرش به زندگي‌مان ادامه داديم. 

شب حادثه من خيلي شيشه مصرف كرده بودم و حال خوبي نداشتم. با‌توجه به توهمي كه داشتم درست به خاطر ندارم اما تا جايي كه حضور ذهن دارم سحرگاه وقتي از خواب بيدار شدم، نازنين هم بيدار بود. من با نازنين بازي مي‌كردم و با دستم او را به بالا پرت مي‌كردم و مي‌گرفتم كه هنگام گذاشتن وي روي زمين سرش به موزائيك پارك برخورد كرد و از هوش رفت و من هم از ترس فرار كردم. 

وي افزود: من در بازجويي‌هاي قبلي هم چيزي به خاطر نداشتم، وقتي گفتند نازنين خفه شد، فكر كردم او را خفه كرده‌ام. قاضي قريشي زاده متهم را براي تحقيقات بيشتر در اختيار كارآگاهان قرار داد و گفت: با توجه به ادعاي قبلي متهم و نظر نهايي پزشكي قانوني اين احتمال وجود دارد كه شخص ديگري در اين حادثه دست داشته باشد لذا تحقيقات تا روشن شدن زواياي پنهان جنايت توسط كارآگاهان ادامه دارد. 

قاضي قريشي زاده با هشدار به خانواده كه لازم است والدين در سن نوجواني و جواني بيشتر مراقب فرزندان خود باشند، گفت: متأسفانه اكثر ازدواج‌هاي خياباني كه طرفين از روي احساسات نه عقل تصميم‌گيري مي‌كنند، سرانجام خوبي ندارد و هر از گاهي ما شاهد اينگونه پرونده‌هاي هستيم كه جنايتي توسط اين خانواده‌هاي نابسمان رخ داده است.

برچسب:, :: 17:23 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش جهان به نقل از ايسنا، "عليرضا خلخالي" معاون سياسي امنيتي استاندار و دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر صبح امروزدر مصاحبه مطبوعاتي كه به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: امروزه بحث مواد مخدر و روان گردانها يكي از معضلات و بحرانهاي جهان امروز است كه بيش از 170 كشور گرفتار آن هستند.

وي از مواد مخدر با عنوان زلزله خاموش ياد كرد و افزود: متآسفانه در كشورمان نيز به دليل همسايگي با افغانستان كه بيشترين توليد مواد مخدر در جهان را دارا است و سال گذشته پنج هزار و 800 تن توليد مواد مخدر داشته است، به نوعي گرفتار اين معضل هستيم و روزانه بيش از ده نفر به علت آلودگي و ناخالصي‌هاي مواد مخدر جان خود را از دست مي‌دهند و دهها ميليارد خسارت مالي به كشور وارد مي‌شود.

علیرضاخلخالي، افزود: تفنن و دوري از اضطراب زمینه‌های اصلی آلوده شدن افراد به اعتیاد است.

وی پيشگيري و درمان و پيگيري مباحث حقوقي و توسعه مشاركتهاي مردمي را ازمهمترین راههای مقابله با اعتیاد برشمرد و گفت:در سه ماهه اول امسال یک تن مواد مخدر در استان كشف شده و بيشترين اين مواد به ترتيب شامل ترياك، هروئين، هروئين فشرده، شيشه وحشيش است كه به متلاشي شدن 17 باند ودستگيري 625 نفر انجاميده است.

معاون سیاسی وامنیتی استانداری سمنان اعلام کرد: در سال 90 پليس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان دو هزار و 706 عمليات مقابله‌اي را انجام داد که 88 باند خريد و فروش منهدم و سه هزار و سيصد و پنجاه نفر دستگير شدند.

وي افزود: كشفيات مواد مخدر سال 90 استان يك و نيم تن از انواع مختلف مواد مخدر بوده است.

او همچنين از كاهش كشفيات مواد سنتي و افزايش شش برابري گرايش به موادمخدر صنعتي به‌خصوص شيشه خبر داد و آن را زنگ خطري براي افراد جامعه دانست.

خلخالي گفت: در سال 90 تعداد معتادين تحت درمان استان 9 هزار و 417 نفر بوده كه بيش از 75 درصد ازاین معتادان در 71 مركز درمان شده‌اند.

وي اعلام کرد: 927 نفر ازمعتادان بهبود یافته استان درسال گذشته در برنامه‌هاي آموزشهاي فني و حرفه‌اي جهت كسب مهارتها شركت كرده‌اند وسه كمپ غير مجازترک اعتیاد نيز در استان تعطيل شده است.

خلخالي گفت: شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر« نسل جوان ايمن از اعتياد سرمايه ملي » است.

وي عوامل گرايش به سمت و سوي مواد مخدر را عمومأ مسائل تربيتي، فردي، اختلال شخصيت،عوامل فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي دانست و افزود: كم سوادي نيز تأثير زيادي در گرايش افراد به مواد مخدر دارد.

دبير شوراي هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از جمله برنامه‌هاي هفته مبارزه با مواد مخدراستان رابرگزاري نمايشگاه با محوريت آشنايي با تهديد و آسيب‌ها و نشان دادن فرصتها براي جوانان، برگزاری گفت‌وگوي ويژه خبري، جلسات متعدد در شهرستانها، افتتاح و بهره‌برداري از سايت اطلاع رسانی شوراي هماهنگي و مبارزه با مواد مخدر، برگزاري دو همايش، تهيه چاپ مقالات مختلف، همايش بهبود يافتگان در بهزيستي، برگزاري كارگاههاي هم‌انديشي و... دراین خصوص برشمرد.

برچسب:, :: 17:6 :: نويسنده : مرتضي عربي

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اشاره به اجراي طرح ويژه پاكسازي دره فرحزاد از لوث وجود معتادان و خرده‌فروشان مواد مخدر، از دستگيري 200 معتاد و خرده‌فروش خبر داد.

به گزارش جهان به نقل از ايسنا، سرهنگ سعيد ليراوي با اشاره به اين كه اين طرح در ادامه طرح امنيت محله محور به مرحله اجرا در آمد افزود: بر اين اساس ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر تهران با همكاري تعدادي از يگان‌هاي ديگر پليس تهران ظهر چهارشنبه با حضور در دره فرحزاد نسبت به پاكسازي دره فرحزاد از لوث وجود معتادان و خرده‌فروشان مواد مخدر اقدام و ضمن دستگيري 200 نفر معتاد و خرده‌فروش مواد مخدر مقادير قابل توجهي مواد افيوني نيز از اين متهمان كشف و ضبط كردند.

وي با تاكيد بر اين كه از ابتداي سال جاري تا كنون شش مرحله طرح پاكسازي و جمع آوري معتادان در اين محدوده به اجرا درآمده است افزود: با توجه به اينكه مراكز ترك اعتياد مجاز با گنجايش كافي در تهران وجود ندارد، اكثر اين افراد پس از طي مدتي براي مصرف و تهيه مواد مجددا به اين محل بازمي‌گردند.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ گفت: طرح‌هاي پاكسازي در محدوده فرحزاد بنا به درخواست شهروندان و اهالي محل انجام شده و قطعا اجراي چنين طرح‌هايي در كاهش بحث مصرف مواد افيوني و حضور معتادان در اين منطقه موثر است.

ليراوي در خصوص روند ترك اعتياد افزود: يك معتاد حداقل سه ماه نيازمند تحت نظر بودن پزشك و سه ماه روان درماني است تا بتواند اعتياد خود را ترك كند كه با توجه به تعداد كم كمپ‌هاي مجاز، اين امر مشاركت نهادها و سازمان‌هاي مرتبط را مي‌طلبد.

وي در پايان به كشف مقادير معتنابهي مواد مخدر صنعتي و سنتي در طرح ويژه پاكسازي دره فرحزاد اشاره و خاطرنشان كرد: اجراي اين طرح در روزهاي آتي نيز در اين منطقه ادامه خواهد داشت

برچسب:, :: 16:53 :: نويسنده : مرتضي عربي

اعتیاد در درجه اول بیماری روحی است كه در مراحل بعدی مشكلات جسمی برای بیمار ایجاد می كند.خانواده فرد معتاد نیز به شدت تحت فشارهای روحی و روانی قرار می گیرند. در ابتدا فكر می كنند به خاطر عضو مبتلای خانواده احساس رنج می كنند ولی به سرعت این رنج فرساینده روح یكایك اعضای خانواده می شود و در نهاد آنان بذر اختلالات پیچیده روحی و روانی را می كارد. احساس گناه، غم، نارضایتی، احساس عجز و ناتوانی، در هم شكستن اعتماد به نفس، از دست رفتن كنترل زندگی و به هرز رفتن روزها و انرژی های فردی و جمعی در محیط خانه و خانواده از پیامدهای بیماری اعتیاد در خانواده است

برچسب:, :: 15:39 :: نويسنده : مرتضي عربي

وجه تشابه اینگونه مخدرهای صنعتی توهماتی است كه در اثر استعمال این مواد به شخص مصرف كننده آن دست می دهد و تحت تاثیر این مواد صنعتی فردممكن است به اعمالی روی بیاورد كه یك مصرف كننده ماده سنتی مانند تریاك ، حتی درذهنش خطور نكند.


شیشه و قرصهای روانگردان و اكثر موادی كه پایه آمفتامین در ساختمانشان وجوددارد از این دست توهم زاهایی می باشند كه نه تنها فرد مصرف كننده را دچاروابستگی شدید روانی وجسمی می كند بلكه به همان نسبت روشهای متفاوتی كه تا حدودی درمورد مخدرهایی جزآنها برای درمان فرد چاره ساز بوده اند، در درمان این توهم زاها ، درمانده اند.


میزان ابتلاء به اعتیاد و مصرف مواد مخدر در ایران بالاست. با وجود اقدامات مختلف قانونی و نظامی برای کنترل مواد مخدر در ایران متاسفانه روند مصرف مواد مخدر در بین جوانان شیوع داشته بویژه افزایش مصرف مواد مخدر جدید از مشکلات فعلی می باشد که بهترین راه در مسیر مبارزه با این خطر، بالا بردن سطح آگاهی جامعه بویژه جوانان و حمایتهای صحیح خانوادگی است.


یکی از مواد مخدر خطرناک که اخیرا" بین جوانان شایع شده، شیشه است این ماده به عنوان محرک( نه مخدر) در مجالس رقص و مراکز فساد در کشورهای انگلیس و استرالیا بین جوانان رواج دارد.مصیبت بارترین تاثیر مصرف شیشه برمغز


متاسفانه شیشه شخص را در وضعیتی قرار می دهد که تمایل به درمان ندارد و شاید این مصیبت بار ترین تاثیر شیشه بر مغز باشد که درمان و پیگیری این افراد را مشکل کرده است!


به علت ترشح زیاد نوروترنسمیتر ها، بعداز اندک زمانی انتهای اعصاب مغز تحلیل رفته و مغز نمی تواند روند طبیعی خود را داشته باشد و بیمار  نه اینکه علایم خوبی تجربه نمی کند بلکه فقط بخاطر ترس از عوارض ترک شیشه که مربوط به کارکرد ضعیف مغز است اقدام به سوء مصرف آن می نماید!
 

نکته غلط دیگر که در بین جوانان و اکثر زنان تبلیغ می‌شود که شیشه اعتیاد آور نیست و به همین علت می‌توان از آن برای بدنسازی استفاده کرد زیرا فرد بعد از مصرف شیشه، فعالیت بدنیش زیاد شده این فعالیت بدنی شدید و خستگی ناپذیر باعث لاغری و تناسب اندام وی می‌شود که این باور شدیداً اشتباه است.


بخاطر داشته باشیم که اعتیاد به مواد در هر نوع آن که باشد در ابتدا با تجربه های بسیار لذت بخشی همراه است بصورتی که شخص اعتقاد پیدا  می کند  که می تواند بصورت کنترل شده مواد را مورد سوء مصرف قرار داده و از تجربه های لذت بخش آن برخوردار شود! غافل از اینکه ثابت شده است که مصرف حتی مقدار کم مواد مخدر یا محرک ساختمان مغز و کارکرد آنرا بطور هم زمان تغییر می دهد .


جوانان بدانند حتی یک بار امتحان کردن این ماده شوم آنها را با خطر بزرگی مواجه می‌کند و عوارض عصبی و روانی به همراه دارد و عملکرد فرد را مختل می‌کند. بسیاری از افرادی که شیشه مصرف می‌کنند دچار افکار بدبینانه نسبت به شغل، خانواده و اجتماع می‌شوند که عملکرد آنها را مختل می‌کند و خطراتی برای خانواده آنها و ثبات خانوادگی‌شان به همراه دارد

برچسب:, :: 15:56 :: نويسنده : مرتضي عربي

100 درصد افرادی که شیشه مصرف می کنند دچار افکار پارانوئیدی و بدبینی می شوند.


به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حمزه پور با بیان اینکه قرصهای حاوی مت آمفتامین در جنگ جهانی دوم تولید و مورد استفاده قرار گرفت اظهار داشت: در این قرصها 5 میلی گرم مت آمفتامین بود که بعد از چند سال اثرات خود را نشان داد اما معتادان به شیشه در هر مصرف نزدیک به دو گرم مت آمفتامین مصرف می کنند به همین دلیل واکنش بدن به آن شدید است و تاثیرات تخریبی زیادی بر بدن دارد.


وی با اشاره به پخش مستندی در مورد افراد معتاد به شیشه در تلویزیون فارسی بی بی سی اظهار داشت: نمی‌توان پذیرفت که فردی روزانه چندین بار شیشه مصرف کند و زندگی عادی خود را ادامه دهد. مسلما چنین چیزی غیر واقعی است زیرا 100درصد افرادی که شیشه مصرف می کنند دچار بدبینی می شوند و 30 تا 40 درصد آنها دچار سایکوز یا روان پریشی می شوند. در حالی که شیوع سایکوز در بین افراد عادی 1 تا 2درصد است.
 

حمزه پور با تاکید بر اینکه معمولا افرادی که شیشه مصرف می کنند یک بیماری روانپزشکی همراه دارند، بیان داشت: اثرات شیشه و مت آمفتامین پنج تا 10 برابر بیشتر از کوکائین است و هرچه مصرف این ماده بیشتر باشد اثرات نیز شدیدتر می شود. تحقیقات بر روی کوکائین نیز نشان دهنده اثرات تخریبی، ایجاد افکار پارانوئیدی و سایکوز یا جنون در افراد مصرف کننده است.


وی با اشاره به اینکه ماده اولیه ساخت شیشه در صنعت پتروشیمی بسیار زیاد است، موادی که از حلقه بنزنی ساخته شدند بسیار زیاد هستند و به همین دلیل می توان شیشه را به راحتی در یک آزمایشگاه خانگی تهیه کرد.


این درمانگر اعتیاد به اثرات شیشه بر بیماری قلبی اشاره کرد و افزود: تا چند سال پیش اگر جوانی با تپش قلب زیاد به دکتر مراجعه می کرد و نوار قلب او مشکل نداشت آن را ناشی از استرس می دانستند و با تجویز قرص پروپرانول او را مرخص می کردند اما اکنون چنانچه این اتفاق بیفتد حتما باید بیمار از نظر مصرف شیشه مورد آزمایش قرار گیرد و نباید به او پروپرانول داد زیرا در صورت مصرف شیشه این قرص منجر به مرگ فرد می شود.

برچسب:, :: 15:55 :: نويسنده : مرتضي عربي

مدیركل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: سوداگران مرگ با هدف گذاری خود بر بافت سنی غالب در جامعه مصرف كننده كشور یعنی نوجوانان و جوانان و روحیات هیجانی و احساس گرایانه این اقشار، درصدد تولید و ترویج مواد پرخطری چون «كراك افغانی» و نیز محرك های قوی روانی و بسیار مخرب همچون «شیشه» هستند و همه روزه با عرضه این قبیل مواد در اشكال متفاوت و با اسامی جوان پسند، به گرمی بازار تهیه و توزیع مواد دامن می زنند.


علی علی اكبریان در گفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: پیوند زنجیره ای مباحث، قاچاق، ترانزیت، توزیع و سوءمصرف موادمخدر و ارزش افزوده فراوان ناشی از سوداگری مواد در هر یك از این مقوله ها كه تجارت موادمخدر را در زمره سه صنعت اول سودآور جهان قرار داده، همواره به عنوان مانعی بزرگ بر سر راه برخورد موثر با این پدیده به شمار می رود.


وی با اشاره به اینكه در حال حاضر شاهد درگیری بسیاری از حكومت ها و گروه ها، احزاب سیاسی و شخصیت های ذی نفوذ دنیا با این موضوع هستیم، افزود: این روند تا جایی ادامه داشته كه نه تنها از حجم این ارتباطات دو سویه كاسته نشده، بلكه افزایش هم یافته است.


 


مدیركل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح كرد: روند تولید و توزیع موادمخدر نشان می دهد كه هر ساله بر میزان و حجم تولید موادمخدر سنتی نیز افزوده می شود؛ به طوری كه در سال جاری برآوردهای دفتر كنترل جرم و موادمخدر سازمان ملل (UNODC) حاكی از رشد 15 درصدی تولید مواد در افغانستان به عنوان بزرگ ترین كشت كننده خشخاش و اولین تولیدكننده مواد سنتی برپایه تریاك است.


علی اكبریان ادامه داد: بخشی از معضلاتی كه دامن گیر جامعه ما در مقوله سوءمصرف موادمخدر است، متأثر از تحولات جهانی بروز یافته در این عرصه است، اما قطعا نباید از دخالت هدفمند كشورهای عضو ائتلاف غرب به رهبری آمریكا در تولید و قاچاق موادی پرخطر چون كراك افغانی یا هرویین كریستال به مقصد ایران با هدف درگیر ساختن نظام با چالش هایی بزرگ در این حیطه در طول سال های 2002 میلادی تاكنون چشم پوشید.


وی ادامه داد: یكی از عوامل اثبات كننده، جهت دار بودن كشت و تولید مواد در افغانستان و هدف گذاری آن توسط كشورهای معاند با نظام كه در افغانستان حضوری فعال دارند، كشیده شدن بیش از پیش كشت خشخاش به شهرهای هم مرز یا نزدیك به مرزهای شرقی ایران است و تغییر روند تولید مواد به سمت موادی با قابلیت توزیع و مصرف در ایران در نقطه مقابل كاهش تولید موادی چون مرفین كه قابلیت ترانزیت به سمت كشورهای غربی را دارد است.

برچسب:, :: 15:53 :: نويسنده : مرتضي عربي

رضا دواساز ایرانی با اشاره به اعتیادآور بودن شیشه، گفت: شیشه در رده متا آمفتامین‌ها بوده و یک محرک اعتیادآور بسیار قوی با تاثیرگذاری شدید بر روی سیستم عصبی است و به نام‌های کریستال و یخ نیز شهرت دارد.


وی در زمینه تاثیرات روان‌شناختی شیشه اظهار داشت: مشکلات اصلی مصرف‌کنندگان شیشه، عوارض روانی و مهم‌ترین آنها توهم، هذیان و افکار خودکشی است، علاوه بر این، مصرف طولانی مدت شیشه ممکن است باعث افسردگی و اضطراب شود.


مدیر گروه بهداشت روان مرکز بهداشت خوزستان به باورهای اشتباه در مورد مصرف شیشه اشاره کرد و ادامه داد: این نکته غلط در بین جوانان رایج شده که چون شیشه اعتیاد ندارد برای بدنسازی بسیار مفید است چرا که به نظر آنان، فعالیت بدنی فرد بعد از مصرف شیشه، زیاد شده و این فعالیت بدنی شدید و خستگی‌ناپذیری باعث لاغری و تناسب اندام وی می‌شود در حالی که این نظریه کاملا مردود و اشتباه است.


دواساز ایرانی ادامه داد: احساس کاذب ذکاوت و هوشیاری، احساس انرژی زیاد و اعتماد به نفس، پر حرفی، کم اشتهایی، احساس عدم نیاز به خواب و خوراک، افزایش تحرک، درد قفسه سینه، خشکی دهان، تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای بدنی، تند خویی، بی‌حوصلگی، تحریک پذیری، بی‌قراری، نا‌آرامی، بدگمانی، بدبینی و سوء ظن، توهم، پرخاشگری، خشونت و آسیب به دیگران از دیگر آثار مصرف شیشه است.


وی تصریح کرد: کسانی که به طور متوالی از این ماده استفاده می‌کنند، بدنشان نسبت به مقدار مصرف قبلی تحمل پیدا می‌کند و باعث می‌شود فرد برای رسیدن به حالت قبلی، مقادیر بیشتری از آن را مصرف کند و در صورت قطع مصرف، دچار علائم ترک می‌شوند.

برچسب:, :: 15:47 :: نويسنده : مرتضي عربي

حسن ابوالقاسمی در گفت‌وگو تفصیلی با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به این پرسش که آیا شما وجود سونامی شیشه در کشور را قبول دارید، اظهار داشت: من فکر می‌کنم یکی از بزرگترین تهدیداتی که در زمینه مواد مخدر به خصوص روانگردان ها و مواد محرکه وجود دارد بحث شیشه است.

دست‌های پنهان در گسترش شیشه در ایران

وی افزود: در مورد شیشه نباید به سادگی از کنارش گذشت، شیشه را شاید موردی باشد که دست‌های پنهانی برای گسترش آن در سطح کشور دخالت داشته باشند و ممکن است بیگانگان در این زمینه دخالت داشته باشند. به موضوع شیشه باید خیلی زودتر و جدی‌تر پرداخت چون خطرش واقعاً جدی است.

سازمان‌های متعددی در زمینه عواقب شیشه مسئول هستند

ابوالقاسمی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت بهداشت هرگز یک هشدار جدی و آمار دقیق و واقعی برای نشان دادن وسعت فاجعه شیشه نشان نمی‌دهد و فقط اکتفا می‌کند به اینکه این مسئله در حال رشد است ولی هرگز میزان رشد و نحوه گسترش آن رااعلام نمی‌کند و به خانواده‌ها در این زمینه آموزشی ارائه‌ نمی‌شود، گفت: وزارت بهداشت یکی از دستگاه‌هایی است که



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 11:2 :: نويسنده : مرتضي عربي

- رفتارهاي پرخاشگرانه از علايم ظاهري مصرف كنندگان حشيش است .


2- والدين گرامي آيا مي دانيد نوجوانان بين 15 تا 20 سال بيش ترين قربانيان حشيش هستند .


3- آيا مي دانيد بدليل بدبيني هاي ناشي از مصرف حشيش فرد ممكن است تا آخر عمر مجرد باقي بماند ؟


4- هوشيار باشيد مصرف حشيش هميشه براي اولين بار در يك جمع دوستانه يا براي سرگرمي استفاده مي شود ؟


5- در بين علل گرايش به مواد اعتياد آور ، همنشين بد از بالاترين درصد برخوردار است ، پس در انتخاب همنشين فرزندان خود دقت كنيد .


6- هرچه قدر اعتماد به نفس ما بيش تر باشد مقاومت در برابر پيشنهاد مصرف حشيش بيش تر خواهد بود .


7- پدر و مادر گرامي در ابتداي اعتياد به حشيش ، فرد وابستگي جسمي را تجربه نمي كند .
 

8- وابستگي رواني باعث مي شود كه فرد به راحتي نتواند از ادامه مصرف صرف نظر كند .


9- بيش از 50 درصد كساني كه در حال حاضر كراك مصرف مي كنند ، حشيش را در ابتداي راه تجربه كرده اند .


10- معمولا كساني كه توان مقابله با واقعيت را ندارند به سمت حشيش مي روند .


11- حشيش يك ماده توهم زا است و باعث مي شود فرد به سمت جاده نيستي سرازير گردد .


12- خنده هاي مكرر و ديوانه وار كه البته بدون دليل مي باشد از علل مصرف حشيش است .


13- معاشرت با دوستان ناباب شرايط را براي گرايش به مصرف حشيش فراهم مي كند .


14- والدين گرامي فرزندان خود را از مصرف و عواقب حشيش آگاه آسازيد .


15- پدر و مادر گرامي باور غلطي كه باعث شده افراد به سمت حشيش گرايش پيدا كنند اين است كه حشيش اعتياد ندارد .
 

16- بياييم با پيدا كردن نقاط ضعف فرزندانمان از گرايش آنها به سمت حشيش جلوگيري كنيم .


17- كساني كه حشيش مصرف مي كنند معمولا خود را بالاتر از ديگران مي دانند اين چيزي نيست جز هذيان بزرگ منشي كه از عوارض مصرف حشيش است .

برچسب:, :: 11:0 :: نويسنده : مرتضي عربي

بعضی ها در هر لبخند، یک ردیف دندان سیاه در دهانشان نمایان می شود. خیلی ها در چنین مواقعی، اولین حدسشان این است که طرف، معتاد است...


به بازار آمدن مواد مخدر و محرک جدیدی مانند شیشه و کراک و عوارض وحشتناکی که بر دهان و دندان می گذارند، خیلی از متخصصان را به این فکر انداخته است که کشف کنند این مواد با چه مکانیسمی بافت های زنده دهان و دندان را تخریب می کنند. با دکتر دنیا صدری، دانشیار بخش آسیب شناسی فک و دهان دانشکده دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، درباره همین موضوع گفت وگو کرده ایم.


▪ خانم دکتر! چرا وضعیت دهان و دندان بیشتر معتادان، مخصوصا معتادان به مواد مخدر و محرک جدیدی مانند کراک و شیشه، اینقدر وحشتناک است؟
 

در مطالعاتی که چندی پیش در بخش آسیب شناسی دهان واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی روی ضایعات دهانی مصرف کنندگان داروهای روان گردان متاآمفتامین (کراک، کریستال، شیشه و...) صورت گرفت، مشخص شد این داروها اثرات مخرب و جبران ناپذیری روی سلامت دهان و دندان مصرف کنندگان ایجاد می کنند. متاآمفتامین، پودری شیشه ای، سفید، بدون بو و تلخ مزه است که به راحتی در آب و الکل حل می شود؛ به شدت اعتیادآور است و از طریق تدخین، استنشاق، بلع و تزریق داخل وریدی استفاده می شود و چون برخلاف سایر مواد مخدر، مصرف آن آسان و بدون نیاز به لوازم و ادوات خاصی است، ابعاد مشکلات آن نیز گسترده تر است.
 

▪ این مواد از کجا سروکله شان پیدا شده؟


آمفتامین ها در ابتدا



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 10:59 :: نويسنده : مرتضي عربي

معاون آموزش مرکز ملی مطالعات اعتیاد گفت: ماده محرک شیشه به دلیل وجود ناخالصی‌هایی می‌تواند خسارات غیرقابل برگشتی به سیستم عصبی وارد کند.

آذرخش مکری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود ماده مخدر شیشه که در لابراتورهای خانگی ساخته می‌شود دارای ناخالصی‌هایی است، اظهار داشت: این موضوع صحیح است و به دلیل اینکه در سنتز این ماده از روش‌های معیوب استفاده می‌شود و دهها آشپزخانه مختلف آن را سنتز می‌کند این احتمال وجود دارد که برخی از آنها مسیرهای نادرستی بروند.

وی افزود: ترکیباتی مانند متام‌فتامین و برخی مشتقات آنها خسارات غیرقابل برگشتی به سیستم عصبی می‌زنند که در ساختار شیشه وجود دارد.

مکری تصریح کرد: این ماده می‌تواند موجب لرزش بدن و جنون شود و موجب افزایش فشار خون و تپش قلب شود.

آذرخش مکری  در پاسخ به این سؤال که آیا مصرف شیشه موجب احساس توهم عدم نیاز معتاد به درمان می‌شود اظهار داشت: به دلیل اینکه فرد با مصرف شیشه احساس خود بزرگ‌بینی پیدا می‌کند و جنون می‌گیرد و این حالت موجب می‌شود مشکلات و ناکامی‌ها را نبیند و دچار این توهم شود که از پس همه مشکلات برخواهد آمد.

وی افزود: این فرد فکر می‌کند تواناتر از افراد دیگر است و این باعث می‌شود که آسیبی که حتی در نزدیکی وی قرار دارد را نبیند.

مکری تصریح کرد: افرادی هم وجود دارند که با یکبار مصرف شیشه اعتیادی مانند اعتیاد به هروئین پیدا کرده‌اند.

وی گفت: بالاترین کارایی برای درمان شیشه روان‌درمانی است که اگر با کیفیت خوب و توسط افراد آموزش دیده انجام شود بیش از 50 درصد کارایی دارد. درمان دارویی این ماده بسیار ضعیف است. برخی داروها امیدهایی را مطرح کرده‌اند اما هنوز در مرحله تحقیقات است.

برچسب:, :: 10:58 :: نويسنده : مرتضي عربي

محمدجواد نظری‌مهر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با اشاره به اظهارات مسئولان وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی مبنی‌بر افزایش نگران‌کننده سوء مصرف الکل در سال جاری٬ افزود: مسئولان این وزارت‌خانه باید برنامه‌ریزی مناسبی برای پیشگیری٬ درمان و کاهش‌ آسیب سوء مصرف الکل انجام دهند.


نماینده مردم کردکوی٬ بندر گز و بندر ترکمن در مجلس شورای اسلامی٬ درباره عوارض سوء مصرف الکل در کشور٬ توضیح داد: ایجاد زخم معده، مشکلات لوزالمعده، کم‌خونی، واریس، سرطان مری، مشکلات مخچه‌ای، صرع و مشکلات بینایی٬ مصرف زیاد الکل، نابودی مواد غذایی و ویتامین‌‌ها مانند ویتامین B۱، ویتامین B۲، ویتامین B۶ و ویتامین C٬ ایجاد گیجی، اختلال حافظه، افسردگی، اضطراب، اختلال شخصیت، اختلال عملکرد جنسی، توهم، هذیان وخودکشی، اختلالات روانی از مهم‌ترین عوارض مصرف الکل به‌شمار می‌آید.
 

وی با بیان این که علت اصلی افزایش آمار سوء مصرف الکل مسائل فردی و شخصیتی است٬ گفت: به‌طور حتم افزایش بیکاری و نبود اشتغال در افزایش این‌گونه آمارها تأثیرگذار است.
 

نظری‌مهر با اشاره به تدوین سند نقشه راه پیشگیری از سوء مصرف مواد از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی٬ گفت: یکی از مسائل خوبی که در این نقشه مطرح شده، مبارزه با اعتیاد به الکل است٬ از این‌رو مسئولان باید به صورت جدی وارد این عرصه شوند، زیرا نمی‌توان درباره فروش این‌گونه مواد بی‌تفاوت بود.
 

این نماینده مجلس نهم٬ با تأکید بر نقش طرح‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی در کاهش مصرف الکل در کشور٬ یاد‌آور شد: مسئولان با اجرای این‌گونه طرح‌ها باید سطح آگاهی مردم را از تبعات و عوارض مصرف این‌گونه محصولات بالا ببرند.
 

دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ مصرف الکل را دروازه ورود به مواد اعتیاد‌آور خواند و گفت: به‌طور حتم مصرف الکل فرد را مستعد به مصرف هر گونه مواد اعتیاد‌آور و انجام رفتارهای پرخطر می‌کند.
 

چندی پیش سازمان پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد که در سال ۹۰ حدود ۹۳ نفر در کشور بر اثر سوء مصرف الکل جان خود را از دست دادند که به ترتیب استان‌های تهران با ۱۸ نفر فوت ( سه زن و ۱۵ نفر مرد)، استان اصفهان با ۱۲نفر فوت ناشی از سوءمصرف الکل (۱۲ مرد)، خراسان‌رضوی با مجموع ۹ نفر فوت (دو زن وهفت‌مرد)، آذربایجان‌غربی با هشت مورد مرگ ناشی از سوءمصرف الکل (هشت مرد)، استان هرمزگان با ۶ مورد مرگ ناشی از الکل (۶ مرد) درصد بیشترین متوفیان ناشی از سوءمصرف الکل را دارا بوده‌اند.

برچسب:, :: 10:54 :: نويسنده : مرتضي عربي

خط ملي مشاوره اعتياد با همكاري ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بهزيستي كشور با شماره تماس 09628 در سال 1387 راه‌اندازي شد.


فريد براتي معاون درمان و پيشگيري اعتياد سازمان بهزيستي در خصوص اين طرح به مهرخانه گفت: اين خط تلفن به عنوان خط كمكي براي راهنمايي مردم و مراجعه آنها به نزديك‌ترين مركز درماني اعتياد و يا معرفي خدمات موردنياز آنها طراحي و با همكاري مسئولان دفتر اعتياد بهزيستي و ستاد مبارزه با موادمخدر و  NGOها برنامه‌ريزي شده است.


وي ادامه داد: مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر در جمع‌بندي‌شان از جلساتي كه با مديران بهزيستي داشتند به اين نتيجه رسيدند كه ارتباط نزديكي بين مردم و حوزه پيشگيري وجود دارد و پس از بررسي‌ها و مطالعات زياد مقرر شد براي ايجاد سيستم مكانيزه مستمر و دائمي و ارتباط دو سويه معنادار بين مردم و مسئولان اين خط افتتاح شود. همچنين مقرر شد كه امور بودجه‌اي با ستاد مبارزه با موادمخدر و امور عملي و اجرايي با سازمان بهزيستي باشد.


براتي ادامه داد: اين خط هر روز از ساعت 8 صبح تا 8 شب آماده پاسخگويي و مشاوره به افرادي است كه درباره اعتياد، داروها و نحوه استفاده از آن ونشاني مراكز درماني ترك اعتياد كه داراي مجوز از سازمان بهزيستي كشور و وزارت بهداشت هستند تماس مي گيرند.
 

پيشگيري، درمان و كاهش آسيب ها؛ هدف ماست


معاون درمان و پيشگيري اعتياد سازمان بهزيستي اضافه كرد: تعداد 30 نفر از افراد متخصص كه داراي مدرك كارشناسي ارشدو دكتري هستند پاسخگوي اين افراد مي باشند و ما اميدواريم سامانه خط ملي اعتياد بتواند با اطلاعات و داده‌هاي مناسب در سياست‌گذاري و حل مشكلات مردم و هدايت درست مشاوره كارآمد براي خانواده‌ها، موثر باشد.
 

80 درصد تماس گيرندگان زن هستند


وي در خصوص تماس گيرندگان اين خط گفت: طبق آمار سال گذشته بيش از 250 هزار تماس ثبت شده كه از اين تعداد نزديك به 80 درصد تماس گيرندگان را زنان تشكيل داده اند، اما اين بدان معنا نيست كه تمام اين زنان درگير اعتياد هستند درواقع آنها يا همسراني معتاد دارند و يا مادر و خواهر فرد معتاد هستند كه براي مشاوره در زمينه هاي مختلف با اين خط تماس گرفته اند.


براتي در خصوص بيشترين نوع مواد مصرفي مورد سؤال تصريح كرد: بيشترين نوع مواد مورد سؤال مربوط به مصرف شيشه است بعد ترياك، كراك و هروئين. در واقع آنچه در سال گذشته آمارها نشان داد 45 درصد تماس ها مربوط به همين نوع مواد است كه مي تواند زنگ خطري باشد.
 

معاون درمان و پيشگيري اعتياد سازمان بهزيستي ضمن اشاره به دو ميليون فرد معتادي كه شناسايي شده اند ادامه داد: با توجه به آمار تقريباَ نزديك به واقعيت بايد بگويم كه تماس 250 هزار نفر با اين خط نمي تواند زياد آمار مطلوبي باشد چراكه اين امر نشان مي دهد تا حدودي اطلاع رساني ما در خصوص اين خط چندان قوي نبوده است.
 

وي اضافه كرد: گرچه آمار تماس ها از سال نخست افتتاح اين خط افزايش داشته اما هنوز هم با توجه به تعداد مصرف كنندگان ما هنوز هم جاي كار زيادي دارد تا افراد با آشنايي كه نسبت به اين خط پيدا مي كنند بتوانند اطلاعات درستي نسبت به مواد مخدر، اثرات و درمان آن به دست بياورند.


براتي بيان داشت: بايد اشاره كنم كه افراد با تماس با اين خط مي توانند اطلاعات دقيق و درستي كسب كنند و اين امر به خانواده ها در برخورد با فرد معتاد و يا فردي كه هنوز به طور كامل با اين مسئله درگير نشده است كمك شاياني كند.
 

وي در پايان گفت: همان طور كه پيش از اين هم به آن اشاره كردم هدف اصلي ما ايجاد تعامل و راهنمايي صحيح اين افراد آسيب پذير است. به همين خاطر ما اطلاعات اماري خود را كه از طريق تماس ها كسب مي كنيم ماهانه در اختيار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار مي دهيم تا در برنامه ها و چشم انداز خود حتماَ‌ آنها را لحاظ كنند

برچسب:, :: 10:52 :: نويسنده : مرتضي عربي

نرگس اسماعیلیان، دارو ساز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف ترامادول به افرادی که مبتلا به آسم ، مشکلات تنفسی، کلیوی، کبدی، آلرژی، افراد سالمند و یا کسانی که الکل، داروهای نارکوتیک، داروهای MAOI,SSRI,TCA مصرف می کنند، استفاده از ترامادول برایشان خطرناک است.


وی ادامه داد: عوارض جانبی این دارو شامل مشکلات گوارشی (مانند حالت تهوع و استفراغ) ، سردردهای شدید، بی خوابی، اضطراب، عرق کردن زیاد،‌درد و لرزش اندام ها و در برخی موارد فرد را دچار عارضه هایی مانند تشنج، آنافیلاکسی و وقفه تنفسی می کند.
 

اسماعیلان علائم جسمی و روانی ترامادول را این گونه عنوان کرد: سرخ شدن چشم ها، نگاههای مات به صورت طولانی مدت به اطراف، عدم تعادل در حرکات، بی توجهی به نظافت، بی علاقه گی به کار و فعالیت روزانه، بیقراری شدید، وجود بوهای بد از بدن، تغییرات ناگهانی اخلاق در فرد است.
 

وي در پایان تاکید کرد: لازم است از مصرف خود سرانه ترامادول خودداری کنید چون مانند سایر مواد مخدر اعتیاد آور است و بهتر است برای ترک آن دز دارو را کم کرد چون قطع، مصرف ناگهانی آن موجب تشنج در فرد می شود.

 

برچسب:, :: 10:51 :: نويسنده : مرتضي عربي

متادون ماده‌مخدر مصنوعي است كه به صورت قرص ، شربت و آمپول مورد استفاده قرار مي‌گيرد و نوع قرص و شربت آن با دوزهاي مشخص به طور خوراكي مصرف مي‌شود. اين ماده مي‌تواند معمولاً خماري و اشتياق معتادان به هروئين را تا 24 ساعت كنترل كند. بيماران معمولاً از نظر فيزيكي به همان اندازه به متادون وابسته هستند كه به هروئين و يا هر ماده‌مخدر ديگري وابسته بودند .


معتادان پس از هر بار استفاده از هروئين و گذشت ساعات اوج نشئگي ، مدت زمان كوتاهي حالات طبيعي داشته و پس از آن با خماري روبرو مي‌شوند . اين خماري و حس نياز مي‌تواند عوارضي شبيه به آنفلوآنزا با درد ، اضطراب و افسردگي.......... داشته باشد .


اين دوره يا سيكل تكراري ، هر 4 تا 8 ساعت با استفاده از هروئين تكرار مي‌شود. برخي از متخصصين بر اين باورند كه اين دوره يا سيكل با استفاده از متادون قابل كنترل است. از نظر علمي احتمال چنين امري وجود دارد چرا كه متادون با سرعت كمتري به سيستم بدن وارد و رها مي‌شود و مدت طولا‌ني‌تري از هروئين و يا هر موادمخدر ديگري در بدن باقي مي‌ماند. موادمخدر با گيرايي كوتاه مدت مانند هروئين و مرفين باعث ايجاد و تداوم نوعي فرايند غيرطبيعي در مغز شده كه باعث اختلال در احساس سلامتي و روند عملكرد طبيعي بدن مي‌شوند .


استفاده از متادون در شرايط قطع مصرف مواد مخدر باعث قطع بسياري از اين روندهاي تخريبي شده و بسياري از عملكردهاي بيولوژي سيستم عصبي را به حالت طبيعي در مي‌آورد .
اما آنچه كه بايد درنظر گرفته شود اين است كه متادون به عنوان جايگزيني براي ديگر موادمخدر استفاده شده و به خودي خود نوعي اعتياد است نه درمان !!

تأثيرات متادون
از معمول‌ترين عوارض استفاده از متادون مي‌توان از خواب‌آلودگي ،



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 21:27 :: نويسنده : مرتضي عربي

زني در دادگاه خانواده با بيان اين ‌كه حدود 30 سال از شوهرم كتك خورده‌ام، گفت: كتك‌ها را تحمل كردم، اما زندگي با شوهر معتاد به شيشه را هرگز قبول نخواهم كرد.

به گزارش فارس، اين زن با حضور در دادگاه خانواده 2 (ونك) دادخواست طلاقش را به قاضي سيدمهدي مطلبي، رئيس شعبه 269 مجتمع قضايي خانواده ارائه كرد.

زن در برابر قاضي شعبه گفت: كاش شوهرم تنها ترياك مصرف مي‌كرد و به شيشه روي نمي‌آورد تا به زندگي با او ادامه مي‌دادم، ولي مصرف شيشه او برايم غيرقابل تحمل است.

وي با اشاره به اين‌ كه يك پسر بزرگ دارم كه نگران معتاد شدن او هستم، گفت:‌ حدود 30 سال با شوهرم زندگي كرده‌ام و هميشه از او كتك خورده و تحقير شده‌ام.

وي عنوان كرد: شوهرم به دادگاه نمي‌آيد تا از يكديگر جدا شويم، ولي من با او زندگي نخواهم كرد. به‌خدا خسته شدم و بيقراري باعث شده كه هر شب تا صبح بيدار بمانم.

زن ميانسال افزود: اگر شوهرم شيشه مصرف نمي‌كرد و من نگران آينده فرزندم نبودم، باز هم حاضر به ادامه زندگي و كتك خوردن از او بودم.قاضي اين شعبه با توجه به اين ‌كه مدارك ارائه ‌شده از سوي زن درخصوص اعتياد مرد موجود بود، زن را به آرامش دعوت كرد و خواهان حضور مرد براي رسيدگي در جلسه بعد شد.

برچسب:, :: 21:25 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، شهرام نادری در یازدهمین همایش علمی - کاربردی پزشکان عمومی سراسر کشور در سالن همایش‌های میلاد اظهار داشت: در حدود 7 تا 8 سال اخیر مواد مخدر صنعتی در کشور رواج یافته و در گذشته به دلیل گرانی شیشه معتادان کمتر از این ماده استفاده می‌کردند ولی متاسفانه با ابتکار یک قاچاقچی در تغییر فرمول تهیه شیشه این ماده مخدر صنعتی ارزان و مصرف آن در کشور که عوارض بسیار سنگینی نیز دارد رواج یافت.

وی با اشاره به اینکه اعتیاد به شیشه آسیب‌ بیشتری به خانواده‌ها می‌رساند افزود: درمان اعتیاد شیشه در دنیا از قدمت زیادی برخوردار نیست و با توجه به تعداد اندک معتادان در غرب اغلب نتایج پژوهش‌ها در این زمینه متضاد است.

نادری با بیان اینکه ایران یکی از کشورهایی است که در این زمینه به دلیل دارا بودن بیماران بسیار در حوزه اعتیاد می‌تواند نقش مهمی در پژوهش‌ها داشته باشد گفت: شیشه به صورت خوراکی، تدخین، انفیه و تزریق مصرف می‌‌شود ولی به دلیل اثر بیشتر مصرف شیشه به صورت تدخین معتادان بیشتر از این روش و پالپ استفاده می‌کنند.

وی اظهار داشت: ماده تریاک اگر به صورت خوردن مصرف شود اثر بیشتری دارد ولی شیشه بر اثر خوردن اثر کمتری دارد اما به دلیل اینکه افراد در ایران از ترس خانواده نمی‌توانند این ماده را بکشند به سمت خوردن آن روی آورده‌اند.

نادری با بیان اینکه اغلب افراد در آغاز مصرف شیشه احساس سرخوشی دارند افزود: از علائم دیگر مصرف شیشه پرحرفی، ایجاد هیجانات لحظه‌ای به مدت کوتاه است و این افراد حس می‌کنند که در اجتماع جسور و اجتماعی‌تر شده‌اند و معتقدند حس‌های پنجگانه آنان به خوبی کار می‌کند.

 

اثرات مصرف مواد

این کارشناس ترک اعتیاد تصریح کرد:‌ ب


 



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 21:21 :: نويسنده : مرتضي عربي

ـ اعتیاد چیست؟

اعتیاد : عبارت است از یک حالت روانی وگاهی جسمانی ناشی از تاثیر دارو بر روی یک موجود زنده که به اجبار به بروز رفتار و عکس العمل های خاصی در فرد می انجامد و همیشه با یک کشش افراط آمیز همراه است.


ازسوی دیگر اعتیاد واژه ای است که امروزه به دلیل کاستی های آن از اصطلاح، وابستگی به مواد، استفاده می شود.
وابستگی نیز به نوبه خود به معنای تمایل شدید فرد به ادامه مصرف یک ماده می باشد به طوری که وابستگی به عنوان یک سندرم بالینی با جنبه های رفتاری شناختی و فیزیولوژیکی باعث می شود که فرد مصرف مواد را به رفتارهای دیگر ترجیح دهد.

سوء مصرف: بدین معناست که اگر چه فرد نسبت به آن مواد اعتیاد ندارد ولی آن را مصرف می کند.

معیارهای تشخیص: برای تشخیص وابستگی به مواد حداقل وجود ۳ نشانه از نشانه های زیر لازم است:

۱- تحمل : افزایش تدریجی مقدار ماده مصرفی لازم برای دستیابی به علائم مصرف آن ماده
۲- پیدایش علائم ترک و در صورت عدم مصرف یا کاهش مقدار مصرف
۳- تمایل دائمی به مصرف و تلاشهای ناموفق برای کاهش یا قطع مصرف ماده
۴- مختل شدن فعالیت های اجتماعی ، شغلی و تفریحی
۵- تداوم مصرف



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 16:19 :: نويسنده : مرتضي عربي
اعتیاد یك بیماری جسمی، روحی، روانی و اجتماعی است. تجربه نشان داده گروه‌درمانی برای بازپروری بخش اجتماعی آسیب‌دیده معتادان یكی از بهترین شیوه‌هاست. برای این كار باید امكانات لازم را برای گروه‌درمانی افراد آماده كنیم. این امكانات باید به نحوی آماده شود تا افراد نیازهای اجتماعی خود را از گروه تامین كنند. یكی از مشكلاتی كه باعث می‌شود افراد به سمت مواد و اعتیاد كشیده شوند این است كه آنها شدیدا خود را وابسته به دیگران می‌دانند و سعی می‌كنند به دیگران تكیه كنند و همین احساس وابستگی در آنهاست كه آنها را به سمت وابسته شدن به اشیا می‌كشاند.

اما وقتی این اشیا كه می‌تواند مواد باشد از آنها گرفته می‌شود دچار خلأ وابستگی و حمایتی شدیدی می‌شوند. حمایت‌های گروهی می‌تواند درمانی باشد برای به دست آوردن طبیعی ارتباطات اجتماعی. این افراد می‌توانند نیازشان را با همپوشانی درد با دیگر افراد گروه اجرایی كنند.
شكل اجرای گروه‌درمانی به دو دسته است؛ علمی و گروهی. در روش علمی در راس آن یك سطح درمان‌گر، روان‌پزشك و روان‌شناس وجود دارد كه مدیریت و رهبری گروه را به دست می‌گیرد تا بتواند نتیجه مطلوب در این زمینه به دست آید.

اما در برخی مواقع حمایت‌درمانی در قالب گروه‌های ان‌ای خودش را نشان می‌دهد تا براساس حمایت‌های گروهی نیازشان را برآورده كنند. كاركرد شیوه گروه‌درمانی تامین نیازهای عاطفی و وابستگی معتادان است درحالی‌كه راهكار علمی برای مشكلات جسمی افراد بنا شده است. بنابراین برای حل مشكلات معتادان صنعتی بهتر است مشكلات آنها در جمع گفته شود و راهكارهای جمعی كه برای مقابله با اعتیاد تمرین می‌شود بسیار موثر و كاربردی است.

كاركرد‌های گروه‌درمانی بیشتر برای معتادان مواد صنعتی تاثیرگذار است تا معتادان تزریقی و سنتی چرا كه معتادان صنعتی در اكثر موارد آنچنان دچار مشكلات روحی و روانی شدیدی می‌شوند كه در برخی از اوقات سطح هوشیاری و تفكرات منطقی خود را از دست می‌دهند و غالبا بدون گروه‌درمانی بهبود نمی‌یابند. اختلالات رفتاری در معتادان صنعتی تا سالیان سال در این افراد باقی می‌ماند و به همین علت قرار گرفتن آنها در جمع به آنها این توانایی را می‌دهد تا برای بازگرداندن رفتار اجتماعی خود تمرین كنند.
بنابراین مراكز تی‌سی در تمامی كشور بر همین اساس تشكیل شده است و قدم اول درمان در این مراكز این است كه شرایط زندگی كردن اجتماعی افراد را با قرار گرفتن در اجتماع فراهم و همزمان قدم‌های بعدی را برای آمادگی لازم در مسیر قرار گرفتن در فرآیندهای اجتماعی آماده كند.

اگر مصرف مواد در افراد معتاد به مواد صنعتی بیش از حد و آنقدر مخرب باشد كه به سطح هوشیاری آنها ضربه زده باشد باید دایما تحت نظر برای مصرف داروهای آرام‌بخش باشند و یك روان‌شناس آنها را زیر نظر داشته باشد.

اگر در این شرایط فرد حاضر به شركت كردن در گروه نباشد باید فرآیند حضور الزامی او را مهیا كرد و انگیره‌های روانی را بالا برد. متاسفانه در كشور ما ساختار مراكز تی‌سی تعریف‌شده نیست و تقریبا همه این مراكز دارای مشكلات اساسی هستند كه قابل كتمان نیست. براساس ساختارهای دولتی هر مركز تی‌سی برای راه‌اندازی و شروع به كار به حداقل 25 پرسنل نیاز دارد و ارزش مالی برای سرمایه‌گذاری در این كار شدیدا بالاست. این درحالی است كه بخش خصوصی چندان توانایی تامین این بودجه و امكانات را ندارد. پارادوكسی كه در این موضوع وجود دارد این است كه تی‌سی‌ها اگر بخواهند از بودجه و امكانات دولتی استفاده كنند باید استاندارد دولتی را رعایت كنند و باید برای هزینه‌كرد شهریه‌ها تحت نظارت دقیق و ذره‌بینی سازمان بهزیستی قرار بگیرند كه امكان اجرای برنامه را به طور مستمر با مشكل مواجه می‌كند.

هر مركز موظف است با توجه به امكانات و بودجه‌ای كه از دولت می‌گیرد خدماتش را به همان نسبت ارایه كند، مثلا بر اساس مقررات دولتی هر معتاد باید دوبار در ماه تحت نظر روان‌شناس یا روان‌پزشك باشد در حالی‌كه وخامت حال برخی از معتادان كه شدیدا متوهم هستند اقتضا می‌كند مستقیما و دایما زیر نظر روان‌پزشك باشند و این موضوع از ساختار تعیین‌شده دولتی بیرون است و باید توسط همان مركز تامین شود.
این مشكلاتی است كه اغلب مراكز تی‌سی با آن مواجهند و ادامه كار را برای آنها دشوار كرده است.


 
برچسب:, :: 16:8 :: نويسنده : مرتضي عربي
فرید براتی سده در گفت و گو با (ایسنا)، با اعلام شیوع موج جدید تزریق شیشه به جای استعمال آن تاكید كرد: افزایش سو‌ء مصرف شیشه به صورت تزریق خطر شیوع بیماری های عفونی و افزایش رفتارهای پرخطر را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تمام این تهدیدها ضرورت توجه نمایندگان مجلس را در تصویب بودجه 91 به حمایت‌های بیشتر برنامه‌های كاهش آسیب اجتماعی افزایش می‌دهد. رنامه‌های كاهش آسیب تا كنون به تایید كارشناسان داخلی و نهادهای بین المللی بسیار موفق بوده‌اند و در حال حاضر نیاز به حمایت‌های جدیتر دارد.

 

ایجاد خانه‌های بین راهی نیازمند 400 میلیون تومان اعتبار است

براتی در ادامه با بر شمردن برنامه‌های آتی اداره كل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور اظهار كرد: یكی از این برنامه‌ها ایجاد خانه‌های بین راهی است كه در گام اول نخستین خانه بین راهی در تهران افتتاح می‌شود و افتتاح خانه‌های بین راهی در نخستین گام نیازمند 400 میلیون تومان اعتبار است این خانه ها به معتادان ترك كرده اما بی جا و مكان اختصاص می یابد.مدیر كل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور درادامه از افتتاح نخستین كمپ ویژه زنان و كمپ ویژه درمان ویژه توسط NGO جامعه پاك آسیا در تهران خبر داد.وی در پایان از توجه جدی به برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در خانواده، محیط‌های كار نظامی و خط ملی اعتیاد سخن گفت

برچسب:, :: 16:6 :: نويسنده : مرتضي عربي

این نقاشی را فردی کشیده است که مواد مخدر خطرناکی مصرف می‌کند. این فرد هم مواد دارویی مجاز و هم مواد مخدر غیرمجاز مصرف می‌کند. این پرتره ها انگار با ما سخن می‌گویند و نشان می‌دهد که این فرد تاثیر دارو در خود را چگونه می‌بیند….

برچسب:, :: 16:5 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ،'محمد صادق فتح الهی' در اولین همایش سراسری مدیران كل حراست دستگا‌ه‌های دولتی و اجرایی كشور كه با هدف اجرای راهبرد متوازن كاهش، كنترل موادمخدر و اعتیاد در سالن همایش‌های كتابخانه ملی تهران برگزار شد، افزود: مواد مخدر یكی از چهار بحران بزرگ هزاره سوم است و بر اساس اولویت بندی سازمان بهزیستی كشور، اعتیاد در رتبه اول آسیب‌های اجتماعی كشور قرار دارد.

وی اظهار داشت: مافیای مواد مخدر درصدد است تسلط خود را در خاورمیانه و جهان اسلام كه بیشترین جنبش های ضد استعماری 150 سال اخیر جهان را به وجود آورده است با سه اهرم كشت غیرقانونی موادمخدر، سلطه امپریالیسمی و مصرف عمده موادمخدر بیشتر كند.

فتح الهی با بیان اینكه نهاد خانواده از مهم‌ترین نهادهایی است كه می‌تواند در برابر اعتیاد ایستادگی كند، ادامه داد: دشمن اكنون در قالب جنگ نرم وبا استفاده از ابزار روانگردان‌ها و موادمخدر، عرضه وسیع مشروبات الكلی و رفتارهای پرخطر جنسی و بی‌بندوباری‌ اخلاقی در صدد فروپاشی نهاد خانواده است.

برچسب:, :: 16:0 :: نويسنده : مرتضي عربي

 مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرای برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد را در محیط‌های کار ضروری برشمرد و گفت: در عصر ارتباطات ۵۵ درصد والدین پس از ۵ سال از اعتیاد فرزندان خود (به دلیل بی‌ارتباطی) مطلع می‌شوند.

به گزارش ایلنا، حمید صرامی در همایش سراسری مدیران کل حراست دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور گفت: با تحلیل ۲۱ مورد از بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله‌العالی) طی ۲۲ سال اخیر در خصوص پیشگیری از گرایش جوانان به پدیده سوءمصرف مواد در می‌یابیم که از منظر ایشان، پدیده شوم اعتیاد فرهنگ صادراتی غرب به کشور‌ها و راهی برای نفوذ استعمار به‌منظور تباهی و نابودی نسل جوان است.
وی افزود: اعتیاد به موادمخدر و روان‌گردان‌ها یکی از چهار بحران اجتماعی هزاره سوم در جهان است که بیش از ۱۸۰ کشور با این پدیده درگیر هستند و همچنین در کشورمان بر اساس آخرین پژوهش، ۹۹ درصد مردم، اعتیاد را یک آسیب جدی و بیش از ۹۲ درصد وضعیت اعتیاد در جامعه را نگران‌کننده اعلام کرده‌اند.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد با بیان اینکه موادمخدر به‌عنوان سیستمی هوشمند و فعال، افراد جامعه را در سنین، جنسیت‌، مشاغل، تحصیلات متفاوت و با فرهنگ‌های بومی و شهری گوناگون به سوی خود جذب می‌کند، اظهار داشت: سالانه



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 15:54 :: نويسنده : مرتضي عربي

مديركل دفتر فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به پژوهش صورت گرفته در ميان جمعي از معتادان، اعلام كرد: نتايج حاصل از اين پژوهش نشان مي‌دهد يكي از عوامل اصلي در گرايش افراد متاهل به مصرف مواد مخدر و محرك، عدم رضايت جنسي است كه همين امر پيش زمينه بروز اعتياد آنها را فراهم كرده بود.

صرامي در گفت‌وگو با ايسنا، در تشريح نقش مشكلات جنسي در گرايش افراد به مصرف موادمخدر و محرك، افزود: با توجه به اين‌كه حجم اطلاع‌رساني در مورد نقش مصرف مواد محرك و مخدر در تقويت ميل جنسي از طريق تبليغات و سايت‌هاي اينترنتي طي سال‌هاي 83 تا 86 افزايش يافت، همين امر باعث افزايش ميزان مصرف مواد در اين سال‌ها شد.

وي با انتقاد از اين امر كه اين تبليغات ناخودآگاه اين باور غلط را ارائه مي‌كند كه مصرف موادمخدر و محرك در روند تقويت قواي جنسي تاثيرگذار است، اظهار كرد: به عنوان مثال در حالي كه مصرف محرك شيشه در سال83 معادل صفر درصد بود، اين رقم در سال 86 به 3/6 درصد افزايش يافت، لذا طبيعي است كه مصرف شيشه با حجم تبليغات صورت گرفته در اين سال‌ها در گرايش افراد به مصرف مواد محرك و مخدر موثر بوده است.

وي تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه مصرف موادمخدر و محرك به منظور تحريك و تقويت ميل جنسي در درازمدت باعث ايجاد اختلال در مسائل جنسي مي‌شود.

برچسب:, :: 14:3 :: نويسنده : مرتضي عربي

قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: متاسفانه هنوز روش درماني مشخصي براي درمان شيشه در كشور وجود ندارد و روش درماني خاصي براي اين مواد كشف نشده است ؛ مراكز مطالعات پزشكي و دارويي كشور نيز هنوز نتوانسته‌اند براي ترك و درمان مبتلايان اقدامي را انجام دهند.

به گزارش خبرنگار ايلنا، طه طاهري امروز در حاشيه مراسم مبارزه با مواد مخدر با اعلام اينكه كشفيات مواد مخدر صناعي و روان‌گردان‌ها از جمله شيشه در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال‌هاي قبل 442 درصد افزايش داشته است در جمع خبرنگاران تاكيد كرد: مصرف شيشه و روان‌گردان‌ها وابستگي شديد و تخريبي در مصرف كننده به وجود مي‌آورد و تخريب حاصل از اين مواد نسبت به مصرف مواد اعتيادآور سنتي بيشتر است.

قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات درماني براي مصرف كنندگان شيشه تصريح كرد: متاسفانه هنوز روش درماني مشخصي براي درمان شيشه در كشور وجود ندارد و روش درماني خاصي براي اين مواد كشف نشده است ؛ مراكز مطالعات پزشكي و دارويي كشور نيز هنوز نتوانسته‌اند براي ترك و درمان مبتلايان اقدامي را انجام دهند.

اوبا اشاره به عوارض مصرف شيشه در كشور ادامه داد: به جز تخريب وارد آمده بر جسم، وابستگي در فرد، عدم تمركز و عدم تعادل روحي و رواني در مصرف كننده است.

به گفته قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر جرايم رخ داده توسط معتادان به شيشه مخرب‌تر از جرايم رخ داده توسط معتادان به مواد سنتي است.

طاهري از رشد ناگوار مصرف شيشه در كشور خبر داد وگفت: اميدواريم كه پرتوكل درماني خاصي براي معتادان شيشه در كشور تنظيم شود.

قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: مطابق با آمار سال هاي 86 و 87 ، به دليل قيمت بالاي شيشه، مصرف آن در ميان اقشار مرفه بيشتر بوده اما از اين سال‌ها به بعد، به دليل كاهش قيمت شيشه ، در بين جوانان كلان شهر‌ها شيوع بيشتري داشته است
 

برچسب:, :: 14:1 :: نويسنده : مرتضي عربي
درباره وبلاگ

موسسه تولد نو تندرستی با افتخار آمادگی دارد در صورت هرگونه سوال در مورد درمان جدید(مواد محرک) و نیاز به مشاوره و بستری عزیزان در عذابتان بصورت رایگان از خدمات مشاوره این مرکز بصورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی بهره مند شوید.تلفنهاي تماس عباس مشهدی ابراهیم (میدانی)09123474418وعلی طاهری09125242982 شماره تلفن ثابت36695663
پيوندها
">nod

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك و آدرس tavalodisabz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان