موسسه تولد نو تندرستی
مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك دارای شماره ثبت 29107 تحت نظر بهزیستی
سالها با باور غلط در زير درخت چنار
دنبال سيب ميگشتيم !
اما امروز پذيرفتيم كه چنار سايه دارد
نه سيب .
شايد فردا به باوري ديگر برسيم.
B.W
نگاره: ‏سالها با باور غلط در زير درخت چنار
دنبال سيب ميگشتيم !
اما امروز پذيرفتيم كه چنار سايه دارد
نه سيب .
شايد فردا به باوري ديگر برسيم.
B.W‏
برچسب:, :: 22:45 :: نويسنده : مرتضي عربي

از زبان بيل ويلسون :
دكتر باب بسيار بيش از من فروتن و متواضع بود
و بسيار راحت تر توانست به صورت بي نام و
ناشناس در گروه فعاليت كند . چون مطمئن بوديم
روزي مرگ گريبانش را خواهد گرفت ، دوستانش
پيشنهاد كردند كه مجسمه يادبودي كه

 شايسته چنين فردي باشد به افتخار او و
همسرش ساخته شود . وقتي دكتر باب اين
خبر را شنيد غر غر كنان گفت : خدا كمكشان
كند. آنها منظور بدي ندارند اما بگذاريد من و
همسرم نيز مثل سايرين دفن شويم .
روي سنگ دكتر باب , همسرش در گورستان آكرون
هيچ كلمه اي درباره الكلي هاي گمنام نوشته
نشده است . اين عمل دكتر باب براي الكليهاي
گمنام بيشتر از هر مجسمه ياد بود و مسئله ديگري
كه توجه عمومي را به خود جلب كند ارزش داشت
B.W

برچسب:, :: 22:43 :: نويسنده : مرتضي عربي

الكليسم يا اعتياد ، تنها مرضي است
كه به ما ميگويد تو بيمار نيستي

برچسب:, :: 22:40 :: نويسنده : مرتضي عربي

زندگي روحاني تئوري نيست ، بلكه بايد عملاْ بدان طريق
زندگي كنيم . در صورتيكه خانواده كسي تمايلي به زندگي
بر پايه روحاني نداشته باشد ، نبايد آنها را مجبور كنيم و
نبايد مرتب بحث اصول روحاني را پيش بكشيم . آنها به
وقت خود تغيير خواهند كرد . اعمال و رفتار ما بيش از
حرفهاي ما در مجاب كردن آنها تاثير خواهد كرد ، بايد بخاطر
داشت كه ده يا بيست سال زندگي در مستي يا نشئگي
هر كسي را شكاك و بي اعتماد ميكند.
B.W

برچسب:, :: 22:38 :: نويسنده : مرتضي عربي

نظري مي اندازيم به كسي كه هنوز به اعتقاد خود پاي بند
است و به مصرف مواد يا الكل ادامه ميدهد . او در رعايت دين
بسيار دقيق ، شخصي با تقوا و با خداست ، ليكن شك دارد
كه خداوند او را باور داشته باشد. قول و قرار هاي خود را
زير پا مي گذارد و هر بار نه تنها مجدداْ مصرف كردن را شروع
ميكند ، بلكه رفتارش بدتر از دفعات قبل مي گردد .
با شجاعت به جنگ الكل يا مواد مي رود و از خداوند التماس
كمك ميكند اما كمكي نمي رسد . علت چيست ؟
براي اطرافيان او يعني دكترها ، كشيش ها دوستان و فاميل
كه تلاش بي ثمر او را مشاهده ميكنند معمايي ميشود و
دلشكسته ميشوند
ما هم در انجمن همچون او بوده ايم و پاسخ معما را يافته ايم.
پاسخ ، مربوط به كيفيت ايمان ميشد نه كميّت آن .
اين نقطه كورِ ما بود.
خداراشكر
B.W ♥♥♥

برچسب:, :: 22:37 :: نويسنده : مرتضي عربي

انجمن از كجا راهنمايي ميشود و چه كسي مديريت آن را به
عهده دارد ؟ اينان سئوالاتي است كه شخص تازه وارد با آنها
مواجه ميشود .در اين اجتماع رئيس وجود ندارد و خزانه دار
نميتواند ديگران را مجبور به پرداخت وجهي نمايد . هيا‍‍ًت
مديره اي در كار نيست تا عضو خطا كار را اخراج نمايد و در
انجمن قوه اجرائي وجود ندارد . دوست ما تعجب كرده مي-
گويد حتماْ حقه اي در كار است.به همين علت به سنت
دوم توجه نشان داده و متوجه ميشود كه تنها قدرت انجمن
خداوند است،كه خود را در وجدان گروه اعلام ميدارد
عده اي از دوستان كه در بهبودي هستند مشكوكانه
ميپرسند،آيا واقعا اين امر عملي است؟
جواب بلافاصله آري است
B.W

برچسب:, :: 22:34 :: نويسنده : مرتضي عربي

امروز اجازه نمي‌دهم كه بار سنگین رنجش و کینه از بودن با خاطرات و خطا و شكست‌هاي گذشته سدي در راه بهبوديم ايجاد نمایند. زندگي فعلي من آنقدر ارزش دارد كه از اين شكست‌ها و خطاها به عنوان تجربه سود ببرم. آيا متوجه شده‌ام كه قبول مسئوليت اشتباهات گذشته‌ام مي‌تواند مرا در پروسه‌هاي آينده‌ام موفق گرداند؟ آيا پذيرفته‌ام كه تمام جنگ‌ها و درگيري‌ها در ذهن من شكل و ابعاد غير واقعي مي‌گيرند؟ امروز متوجه هستم كه افراد موفق در زندگي‌شان مشاوران خوبي داشته‌اند. آيا امروز غرورم اجازه مي‌دهد كه از ديگران كمك بخواهم و آنها مرا در امرار زندگيم راهنمايي كنند؟ آيا من به خاطر تمام اتفاقات تلخ و شیریني كه در زندگيم رخ داده است و به خاطر آزادي و رهايي از عادت‌های ناسالم دوران کودکی و وابستگي‌ و هم‌وابستگی‌های دیوانه کننده‌ی فعلی، خداوند را سپاسگزاري مي‌كنم؟ امروز سرآغازی برای معجزه‌ي رهايي و آزادي از قید و بندهای عادات و وابستگی‌ها را با شكرگزاري از خالق مهربان که باعث این تحولات عظیم در زندگی من شده‌اند، لحظاتم را جشن مي‌گيرم. آیا هنوزهم با درست کردن چرا‌های غیر قابل حل، مغزم را چراگاهی برای آنها کرده‌ام؟
با پذيرش اشتباه، پيروزي آغاز مي‌شود!

برچسب:, :: 22:31 :: نويسنده : مرتضي عربي

يكي از مزاياي برنامه‌ی خودیاری در اين است، كه آگاهي مرا در مورد جهان بيني و تكليف خود و واقع بيني آگاه کرده است. نتيجه اين آگاهي، آرامش و زندگي با لذت و غلبه بر مشكلات كه قالباً قادر به حل آن‌ها نبودم شده است. اغلب به دليل بي‌علاقگي و بي‌اطلاعي و بلاتكليفي، مشكلات را بزرگ‌نمايي كرده و از همان ابتدا خود را از حل آن ناتوان مي‌دانستم. آيا هنوز هم از مشكلات تراژدي ساخته و خود را به مظلوميت و قربانی بودن مي‌زنم؟ امروز به خاطر جهان بيني و کسب تجربیات مختلف که در برنامه پیدا کرده‌ام، به هيجان آمده و در مسير بهبودي انرژي و شادابي بيشتري كسب مي‌كنم. ديگر حاضر نيستم در مقابل مسائل و مشكلات زانو زده و تسليم شوم و يا بگويم مهم نيست، یا اهميت ندارد، یا در فرصتي منایب ديگر، یا از زیربار مسئولیت آن فرار نمایم. امروز خداوند را به خاطر روشن‌بيني و پذيرشم سپاسگزار و شاکر هستم. مطلع هستم که بیماری من قدرت زیادی دارد که برایم سناریو بسازد و نشان داده است که در اینکار بسیار مهارت دارد و برایم هرچه درد و غم و اندوه را به‌تصویر می‌کشد. آیا امروز بیماری و قدرت ویرانگرش را به خداوند سپرده‌ام؟
دل را بگشا، همه‌ي چيزها واقعي هستند!

برچسب:, :: 22:23 :: نويسنده : مرتضي عربي

من سفیر مرگم
من تند باد و تندرم
من رعد و برقم و زلزله
من سیل بنیان کنم
من پرتگاه و مسلخم
من دشمن بودم با خود
با تو و دیگری
تا اینکه سفیر عشق آمد
عاشقم کرد عاشق خوودم
عاشق تو و دیگری شدم
من اکنون بارانم
باران رحمت
می بارم
و دوست دارم
من سفیر صلحم
نسیم عطر فشان خدایم
من آبادم و زیبا

برچسب:, :: 22:16 :: نويسنده : مرتضي عربي

يكي از نواقص بزرگ و مخرب من دخالت در كار و زندگي ديگران و سعي در حل مشكلات و سرپرستی کردن از آن‌هاست. با اين كه توجيه كارم حمايت از آن‌هاست، ولي اصول برنامه به من يادآوري مي‌كند، كه تو آنقدر غرق حل و فصل مشكلات ديگران مي‌شوي كه از خودت و نیازهایت غافل خواهي شد. امروز سعي مي‌كنم تصميم بگيرم رفتاري داشته باشم، كه هم از جانب خودم هم از جانب ديگران قابل قبول باشد. آيا امروز قادر هستم بدون دشمني و كينه بلكه از روي عشق به خیلی از کسان که قصد سوءاستفاده از من را دارند «نه» بگويم. به طوري كه اين نه گفتن، به ارتباطم با ديگران پايان ندهد؟ اصولاً بیماران هم‌وابسته و وابسته توانایی استفاده کردن از خود و دیگران را ندارند، امّا به راحتی بلد هستیم که از هم‌دیگر سوءاستفاده نماییم. اصول خودیاری برنامه به من توانایی داده است که در مقابل این افراد به راحتی «نه» بگویم و خود و او را از دردسر خلاص نمایم، من با دوست داشتن خودم به ديگران فرصت خواهم داد، تا آن‌ها هم من را به همان‌گونه كه آن‌ها را دوست دارم، دوست داشته باشند! این رُشد و تغییرات شگرفی است که در اصول برنامه‌ی خودیاری رهایی دیده می‌شود و با فرصت دادن به خودم موفق خواهم شد.
به آرامي اتفاق می‌افتد، به خودت فرصت بده!

برچسب:, :: 22:15 :: نويسنده : مرتضي عربي

من امروز فقط بابت بهبودي و رهايي خودم متعهد هستم. اين‌را هم مي‌دانم كه نبايد انتظار بهبودي يك روزه و یک‌شبه را داشته باشم. امروز با آسان گرفتن امور زندگيم و احترام گذاشتن به خود و ديگران، به خودم و آن‌ها فرصت تصمیم‌گیری و حق انتخاب و زندگي كردن مي‌دهم. امروز نقش خودم را به عنوان يك بيمار عادتی و وابسته و هم‌وابسته مي‌پذيرم و آمادگي پيدا مي‌كنم كه از ديگران به عنوان «هر فردي معلم من است» استفاده كنم. آيا اراده و قدرت و آينده‌ام را به خداوند مهربان سپرده‌ام تا فقط سهم و نقش خودم را بازي ‌كنم؟ امروز خداوند را براي كسب دانش از اصول برنامه‌ی خودیاری سپاسگزاري مي‌كنم. امروز توانايي دوست داشتن و بخشودن و کمک کردن به خود را تقويت كرده، تا راه‌هايي كه موجب رضايت خود شده و از خسارت زدن به ديگران خودداري كنم! امروز با ابزارهاي برنامه موانع ارتباطي بين من و ديگران را از بين برده و طريقه‌ي ارتباط انسانی و بهتری را مي‌آموزم. اين ارتباط فقط از روي ارزش‌هاي والاي انساني و از روی فضیلت‌های من مي‌باشد، كه به خود و ديگران احترام قائل مي‌شوم. آيا امروز بحران‌هاي هميشگي كه در اطرافم مرا فلج مي‌كردند وجود دارند؟
فقط امروز را در صلح و آرامش خواهم بود!

برچسب:, :: 22:9 :: نويسنده : مرتضي عربي

زندگي به روال برنامه به صورت روزبه روز و فقط برای امروز است. اين را هم درك كرده‌ام كه زندگي به سرعت در حركت و جریان است. این را هم می‌دانم که اين سرعت‌گيري در زندگي مرا مي‌ترساند. آيا من به جريان بهبودي اعتماد پيدا كرده‌ام؟ آيا من به خود و زمان، وقت لازم را مي‌دهم؟ آيا متوجه شده‌ام كه «هيچ شهري يك روزه ساخته نشده»؟ اگر من تحت فشار باشم و براي كسب نتيجه به خودم محدوديتي قرار دهم، سؤالي در ذهنم پيش مي‌آيد، آيا كارم را درست انجام داده‌ام؟ امروز مي‌دانيم كه اعتماد پيدا كردن، تغيير كردن، رُشد پیدا كردن و خودشناسي در كل برنامه‌ی بهبودي يك روند آرام و روزانه است. همه‌ي ما در زندگي گذشته‌مان دوران سختي را تجربه كرده‌ايم. این را مطمئن هستم که بهبودي و رهايي كنوني ما، قدرت و اراده‌ی بشری ما نبود. بلكه کمک خداوند برای گذران روزبه روز آن ايام تلخ باعث مرودمان به اين روزهاي شيرين و آرامش‌بخش آن است. وقتي ما توقع و انتظاراتمان را كم كنيم و انتظار حل فوري مسائل را در یک روز و یک هفته و ماه و سال نداشته باشیم، اين همان وعده‌ي خداوند است كه از پس هر تلخي ايام شيرين خواهد آمد.
زندگي در آرامش مسيري به سمت بهبودي!

برچسب:, :: 22:8 :: نويسنده : مرتضي عربي

ماني كه ترس و وحشت وجود ما را فرا مي‌گيرد، انتظار داريم كه ديگران ما را حمايت كنند و دلداري دهند. امّا اگر اين‌طور نشد چه اتفاقي پيش خواهد آمد؟ فكر مي‌كنم كه دچار نااميدي و كينه از مردم و اطرافیان شوم. مي‌دانم كه با اين احساسات مشكل ‌من چند تا شده است. اوّلي ترس، دومي نااميدي سومی رنجش و كينه خواهد بود. امروز اصول برنامه به من مي‌گويد كه دست از عقايد قديمي و متروك بردارم و ديگران را درك كنم و آن‌ها را بفهم. ديگران هم به نوعي دچار بيماري و مشكلات خاص خودشان هستند. امروز مي‌دانم كه هيچ كس هرگز قادر نيست آن‌چه را كه من نياز دارم به من بدهد. آيا هنوز هم براي برآورده شدن نيازهايم به سمت دیگران گرایش داشته و برای رسیدن به آن پافشاري مي‌كنم؟ امروز مي‌دانم كه هيچ كس هرگز قادر نيست آن چه را كه من نياز دارم به من بدهد، چون خدای من نیست. امروز به لطف خداوند با گشودن دريچه‌اي از نور و اميد، در درونم نقاط منفي هم‌وابستگي به ديگران را كم مي‌كنم. امروز من در مقابل تغيير دادن ديگران به نفع خود عاجز هستم. تنها با شهامت، گرفتن از خداوند براي تغيير دادن روش‌ها، ايده‌ها و رفتارم كمك مي‌گيرم.
توقعات خود را كم كن!

برچسب:, :: 22:5 :: نويسنده : مرتضي عربي

زماني كه ترس و وحشت وجود ما را فرا مي‌گيرد، انتظار داريم كه ديگران ما را حمايت كنند و دلداري دهند. امّا اگر اين‌طور نشد چه اتفاقي پيش خواهد آمد؟ فكر مي‌كنم كه دچار نااميدي و كينه از مردم و اطرافیان شوم. مي‌دانم كه با اين احساسات مشكل ‌من چند تا شده است. اوّلي ترس، دومي نااميدي سومی رنجش و كينه خواهد بود. امروز اصول برنامه به من مي‌گويد كه دست از عقايد قديمي و متروك بردارم و ديگران را درك كنم و آن‌ها را بفهم. ديگران هم به نوعي دچار بيماري و مشكلات خاص خودشان هستند. امروز مي‌دانم كه هيچ كس هرگز قادر نيست آن‌چه را كه من نياز دارم به من بدهد. آيا هنوز هم براي برآورده شدن نيازهايم به سمت دیگران گرایش داشته و برای رسیدن به آن پافشاري مي‌كنم؟ امروز مي‌دانم كه هيچ كس هرگز قادر نيست آن چه را كه من نياز دارم به من بدهد، چون خدای من نیست. امروز به لطف خداوند با گشودن دريچه‌اي از نور و اميد، در درونم نقاط منفي هم‌وابستگي به ديگران را كم مي‌كنم. امروز من در مقابل تغيير دادن ديگران به نفع خود عاجز هستم. تنها با شهامت، گرفتن از خداوند براي تغيير دادن روش‌ها، ايده‌ها و رفتارم كمك مي‌گيرم.
توقعات خود را كم كن!

برچسب:, :: 21:51 :: نويسنده : مرتضي عربي

امروز مي‌دانم كه در مورد گذشته كاري از من برنمي‌آيد. دوستان در برنامه مي‌گويند گذشته به تاريخ پيوست، ولي مي‌توان از تجربيات گذشته استفاده كرد. تا دوباره دچار مشكلات نشوم و يا آن را در امروز متوقف كنم. امروز سعي مي‌كنم زندگي امروزم را با برنامه‌ريزي‌هاي كوچك هدفدار كنم. چون همین لحظه زندگی کردن است، اعمال كوچك و هدفدار باعث تقويت اعتمادبه نفس و عزت نفسم خواهد شد. امروز قدم‌ها و اعمال كوچك روزمره توانايي دارند، كه خيلي بهتر از چندين روز و هفته بي‌تحركي كه پس آن آشفتگي و نااميدي وجود داشت را برطرف كند. آيا در امروزم اگر به مشكل جديدي برخورد كنم، آن را به پشت سر انداخته و به فردا موكول كرده و از آن فرار مي‌كنم؟ امروز اگر من از خداوند تقاضا كنم مرا حمايت مي‌كند. هيچ كسي نمي‌تواند مانع رُشد و تغييرات در من شود. زندگي امروز من نشانه‌هايي از تغييرات دورني دارند، كه نشان حمايت خداوند از من است! من برای فقط امروز در مقابل خالق و صاحب خودم زانو زده و از او شکرگزاری خواهم کرد، به خاطر دارم که من برای رسیدن به عادت‌ها و وابستگی‌هایم در مقابل آنها زانو زده و گدایی احساسی کرده بودم.
چشمانت را بگشا و تغييرات را ببين!

برچسب:, :: 21:49 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد به نقل از روزنامه تهران امروز، بخش اعظم آنان در گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند و به واسطه حضور در سن باروري اغلب كودكاني نيز دارند كه زخم خورده اعتياد هستند.‌هرچند آمار اعتياد زنان نسبت به مردان كمتر است اما پژوهشگران مي‌گويند آمار 9‌درصدي زنان معتاد از جمعيت يك ميليون و 350 هزار نفري معتادان كشور رو به افزايش است اما اين روزها آمارها گوياي آن است كه به ازاي هر 8‌مرد معتاد، يك زن معتاد در كشور وجود دارد.

از جراحي‌هاي زيبايي گرفته تا مصرف داروهاي آلوده به روانگردان‌ها، زنان ايراني اين روزها مشتري پر و پاقرص هر آنچه هستند كه آن‌ها را زيباتر كند.

انگار مواد روانگردان هم همين نقطه ضعف را نشانه رفته‌اند تا آنجا كه چندي پيش فيروزه جعفري رئيس اداره پيشگيري، درمان و كاهش آسيب اعتياد وزارت بهداشت نسبت به اعتياد زنان در سايه برخي سالن‌هاي آرايشي و ورزشي و تبليغ موادمحرك تحت عنوان «داروهاي لاغري» و «كاهش وزن» هشدار داده بود. اين بار نيز اين مقام مسئول از «افزايش جنون زنان بعد از مصرف مواد در کشور» خبر داده و مي‌گويد: «چاي سبز و قهوه تقلبي حاوي مواد محرک، صنعتي در بازار عرضه شده است. گزارش‌هايي از زنان مصرف‌کننده در دست است که دچار جنون شده‌اند و به سمت مصرف شيشه رفته‌اند. اين مواد با بسته‌بندي‌هاي متفاوت و اسامي مختلف عرضه مي‌شوند و گروه مخاطبان خاص مانند زنان و جوانان را هدف قرار داده‌اند.»

10 كيلو در 10 روز فريب است

كافي است به



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 12:54 :: نويسنده : مرتضي عربي

موسسه تولدی سبز با افتخار آمادگی دارد در صورت هرگونه سوال در مورد درمان جدید(مواد محرک) و نیاز به مشاوره و بستری عزیزان در عذابتان بصورت رایگان از خدمات مشاوره این مرکز بصورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی بهره مند شوید.تلفنهاي تماس عباس مشهدی ابراهیم (میدانی)09123474418وعلی طاهری09125242982

برچسب:, :: 18:5 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد به نقل از خبرانلاین، تولید‌کنندگان و فروشندگان مواد مخدر به فراخور زمان و مکان و گروه هدف خود مواد مخدر مختلفی را تولید و عرضه کرده اند. طبق اظهارات مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبازره با مواد مخدر، نتایج شیوع شناسی مصرف مواد در کشور حاکی از این است که شیشه دومین ماده مصرفی در کشور است.

چرا تولید کنندگان مواد به شیشه روی آوردند؟

پس از اینکه مواد مخدری مانند تریاک و هروئین در بین مردم بدنام شدند مافیای مواد مخدر متوجه شدند که مواد سنتی مانند تریاک و مشتقات آن و هروئین دیگر پاسخگوی نیاز گروه هدف آن ها نیست. مافیای مواد به فکر تولید ماده ای افتادند که مشکلات ترانزیت و قاچاق مواد سنتی را نداشته باشد و در عین حال مصرف کنندگان به راحتی آن را مصرف کنند . همچنین آن ها با تولید این ماده قصد داشتند با معتاد کردن زنان گروه هدف خود را بزرگتر کنند.

چرا شیشه به سرعت رواج یافت؟

به جرات می توان گفت تبلیغات وسوسه انگیز درباره اثرات کوتاه مدت مصرف شیشه خیلی زود شیوع بالای مصرف آن را در پی داشت. اثرات کوتاه مدتی مانند بی خوابی، کاهش اشتها، افزایش میل جنسی،سرخوشی، افزایش تمرکز سبب شد تا حتی جوانانی که قبلا هیچ ماده ای را هم مصرف نمی کردند به مصرف شیشه روی بیاورند. از دیگر مواردی که این ماده محرک شیوع یافت دسترسی آسان به آن و همچنین مصرف آسان آن بود. به سبب ویژگی های که گفته شد زنان نیز وارد چرخه اعتیاد به شیشه شدند.

آیا شیشه درمان دارد؟

به گفته کارشناسان هنوز درمان دارویی قطعی برای این ماده محرک بوجود نیامده است. در کشور ما برای درمان شیشه از چند روش غیر دارویی استفاده می شود. یکی از این روش ها، ماتریکس روش درمان روانشناختی مواد محرک می باشد. همچنین برای درمان شیشه از روش اجتماع درمان مدار (therapeutic community) استفاده می شود. قابل ذکر است که با وجود شیوع گسترده شیشه در کشور استفاده از روش های علمی برای درمان شیشه بسیار کم بوده است.

شیشه در کشور چه اثراتی داشته است؟

مصرف شیشه در بین جوانان و زنان به سرعت رو به افزایش است. مصرف شیشه در بلند مدت سبب آسیب جدی به مغز، توهم و هذیان، پرخاشگری، افسردگی، سوء ظن و بدگمانی و ... می شود. در حال حاضر به سبب اثرات مخربی که شیشه روی خلق و خو و شخصیت فرد مصرف کننده بر جای می گذارد، بسیاری از تخت های بیمارستان های روانی را مصرف کنندگان شیشه پر کرده اند. همچنین به دلیل رفتارهای بدگمانی و سوء ظن گونه خانواده های زیادی متلاشی شده اند. به سبب پرخاشگری های ناشی از مصرف شیشه در عمده حوادث فجیعی که اتفاق می افتد ردپای شیشه دیده می شود. از سوی دیگر مصرف کنندگان شیشه به دلیل از دست دان تعادل روانی و عقلی خود اقدام به رفتارهای پرخطر جنسی می زنند که زمینه ساز بیماری های خطرناکی چون ایدز می شود.

برچسب:, :: 17:59 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش پایگاه خبری اعتیاد به نقل از خبرگزاری ایسنا، حسین رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به آخرین تحقیقی که در خصوص اعتیاد در ایران انجام شده است، اظهار کرد: طرح ارزیابی سریع وضعیت اعتیاد در کشور (RSA) که سه بار متوالی در سال‌های 78، 83 و 86 تکرار شده، نشان داد که به لحاظ شیوع در کشور افزایش چندانی نداشته‌ایم و یا شاید بگوییم که کاهش هم داشته است، اما مسئله روند اعتیاد در کشور تنها "شیوع" نیست بلکه تحولات الگوی مصرف است.

وی افزود: مطالعه سال 89 "موسسه داریوش" در شهر تهران که با همکاری سازمان ملل متحد و جمعیت تولد دوباره و با حمایت مالی ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شد، نشان از تغییر الگوی مصرف از تریاک و مواد مخدر (مواد افیونی) به شیشه داشت.

این روانپزشک با بیان



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 17:57 :: نويسنده : مرتضي عربي

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اعتیاد، درمان اعتیاد به مصرف شیشه، از مشکل‌ترین درمان‌هاست و داروی خاصی برای تجویز آن نداریم و داروهايي كه تجويز مي‌شود تنها به كاهش علايم ناراحت‌كننده بيمار كمك مي‌كند. به طوریكه براي درمان اعتياد به مواد مخدري كه مرفين دارند همچون ترياك،كراك وهرويين، متادون تجويز میشود.

براساس این گزارش، باتداوم مصرف شيشه، تنفس، ضربان قلب، فشارخون و دماي بدن بالا مي‌رود. فرد مصرف‌كننده شيشه،  تحريك پذير و پرخاشگر مي‌شود واحتمال روی آوردن به هر خشونتی است،  براي درمان عوارض اعتياد به شيشه براساس مدت و نوع و روش مصرف ممكن است كه فرد نياز به درمان دارويي به شكل بستري شدن يا سرپايي داشته باشد.

این گزارش می‌افزاید،شانس ترک معتادی که شیشه مصرف میکند، بسیار کم است. ترک واقعی و دائم به ندرت اتفاق می‌افتد و پایدار ماندن آن، نادر است.

بنابراین گزارش، میزان ابتلاء به اعتیاد و مصرف موادمخدر در ایران بالاست و با وجود اقدامات مختلف قانونی و نظامی برای کنترل موادمخدر در ایران، متاسفانه روند مصرف مواد مخدر در بین جوانان شیوع داشته به ویژه افزایش مصرف مواد مخدرجدید از مشکلات فعلی است که بهترین راه در مسیر مبارزه با این خطر، بالا بردن سطح آگاهی جامعه به ویژه جوانان و حمایت های صحیح خانوادگی است

برچسب:, :: 17:55 :: نويسنده : مرتضي عربي

شهامت در مصرف مواد / ارتباطی با شیوه زندگی امروز ما ندارد .
در حالی که پاک هستیم و در بهبودی به سر میبریم / گاهی اوقات باید احساس ترس داشته باشیم .
وقتی برای اولین بار احساس ترس به ما دست میدهد / ممکن است تصور کنیم که ترسو هستیم .
چون فردی که انسوی خط تلفن قرار دارد ممکن است ما را درک نکند / از برداشتن تلفن می ترسیم .
از درخواست راهنمایی از دیگران میترسیم / چون ممکن است درخواست ما را رد کنند .
از پیشنهاد کردن شغل میترسیم . از داشتن صداقت با دوستان خود میترسیم .
اما همه این ترسها طبیعی و حتی سالم هستند / انچه سالم نیست این است که اجازه دهیم تا ترس بر ما غلبه کند

برچسب:, :: 13:57 :: نويسنده : مرتضي عربي

ترک سیگار با عوارض فیزیکی و روانی‌ای که از خود به‌جا می‌گذارد البته کار بسیار سختی برای افراد سیگاری تلقی می‌شود و به همین خاطر نیز سال‌هاست ذهن پژوهشگران مختلف در پی اختراع و ابداع ابزار یا روش‌هایی است که بتواند اندکی از سختی انجام این تصمیم بکاهد. تصمیمی که قطعا یک نقطه عطف در زندگی هر فردی خواهد بود به‌ویژه اگر هنوز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف ناشی از کشیدن سیگار میهمان ناخوانده سلامتی‌اش نشده باشد.

.مرحله تفکر سطحی

افراد سیگاری در ابتدا از مرحله «تفکر سطحی» که در آن به طور جدی به ترک سیگار نمی‌اندیشند، عبور می‌کنند. شاید بارها به خود گفته‌اید: «من احتمالا باید سیگارم را ترک کنم اما برای این کار آماده نیستم و یا برنامه‌ای برای تغییر این رفتار ندارم».

مرحله تفکر و تصمیم

مرحله بعد «تفکر و تصمیم» است که فرد سیگاری با تدوین برنامه در صدد ترک سیگار برمی‌آید. در این مرحله ممکن است دیگران برای ترک سیگار به شما توصیه کرده باشند و شما به این نتیجه رسیده باشید که الان زمان ایجاد تغییراتی در این زمینه است.

مرحله تصمیم‌گیری

فرد سیگاری واقعا در صدد تعیین تاریخی برای ترک سیگار است و این زمانی است که شما انرژی و آمادگی لازم را برای به زمین کوبیدن آخرین سیگار دارید.

مرحله ابقا و یا بازگشت

در این مرحله بعضی از سیگاری‌ها



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 17:12 :: نويسنده : مرتضي عربي

پيوند شادابي، سلامت و احساس رضايت از خود با ترک سيگار موجب دوام ترک مي‌گردد.
شناخت تصوير ذهني از خود، بسيار مهم و ارزشمند است، به طوري که اگر شناخت درست و دقيقي از تصوير ذهني خود و يا ديگري داشته باشيم، مي‌توانيم واکنش و شيوه مقابله خود و شخص مورد نظر را در مقابله با رويدادها و موانع پيش‌بيني کنيم. علاوه بر اين، مي‌توانيم براي تغيير تصوير ذهني و بهبود منش و شخصيت خود اقدام کنيم زيرا با تغيير تصاوير ذهني، شخصيت فرد نيز تغيير مي‌کند. براي آشنايي بيشتر با تاثير تصوير ذهني در ترک سيگار شما را به خواندن اين مقاله دعوت مي‌کنيم.
 

شکل‌گيري تصوير ذهني
 

شيوه پرورش کودکان در برخي خانواده‌ها غيرمطلوب و غيرعلمي است، به طوري که بسياري از کودکان تحت تاثير تعليم و تربيت اشتباه والدين و مربيان و اعمال روش‌هاي منفي، مخرب و تنبيه‌هاي غيرضروري، ادب‌کردن‌هاي بي‌مورد و زيان‌بار قرار مي‌گيرند. از سويي به رشد و گسترش استعدادهاي منفي و مخرب کودکان کمک مي‌کند و از سويي ديگر، از رشد و بروز استعداد‌هاي مثبت و سازنده جلوگيري مي‌کند. در اين روش تعليم و تربيت، کودکان با خود پنداري منفي، فقدان دوست‌ داشتن واقعي، عدم پذيرش خويشتن، با اعتماد به نفس خيلي پايين و تصوير ذهني منفي رشد کرده و بزرگ مي‌شوند. بنابراين تصاوير ذهني افراد از خويشتن که با شرايط ياد شده ساخته مي‌شوند يا مثبت و سازنده‌ا‌ند و يا منفي و مخرب.
 

افراد موفق
 

افراد موفق، تصوير ذهني مثبت و سازنده، قوي و عالي از خود دارند. افراد ناموفق، تصوير ذهني منفي و ضعيف برخورد حاکم کرده‌اند. بنابراين وقتي انديشه‌هاي مثبت در سر بپرورانيم، نتيجه مثبت و موفقيت نصيب‌مان مي‌شود. به عبارت ساده‌تر، موفقيت زماني به سراغ ما مي‌آيد که با تفکر مثبت خود به دنبال آن باشيم. در حالي که اگر افکارمان منفي باشد، به طور حتم با عدم موفقيت روبه‌رو خواهيم شد. به عبارت ديگر، گرفتاري و عدم موفقيت به سراغ افرادي مي‌رود که افکار منفي دارند.
 

يک پرسش
 

آيا مي‌توان آگاهانه و به صورت عمومي تصوير ذهني مثبت و عالي براي خود به وجود آورد و خود را در مسير سلامتي، شادابي، موفقيت و اهداف خود قرار داد؟ به عبارت ديگر آيا مي‌توانيم آگاهانه برنامه ذهني خود را به صورتي دستکاري کنيم که ما را سريع‌تر به اهداف‌مان برساند. به عنوان مثال، کمک‌مان کند سيگارمان را به آساني ترک کنيم؟
بله، براي رسيدن به موفقيت‌ها بايد اهداف شفاف و روشني انتخاب کرد، آگاهانه، با شجاعت، شهامت و قدرت به تصويرسازي ذهني و تجسم انديشه‌هاي مثبت و سازنده پرداخت و افکار و انديشه‌هاي منفي و مخرب را از ذهن دور ساخت تا به موفقيت‌هاي لازم دست يافت.
شگفت‌انگيز است که بدانيم هر طوري که بينديشيم، ذهن ما را در همان مسير قرار داده و در همان مسير رشد خواهيم کرد.
ضمير ناخودآگاه نمي‌تواند تفاوتي ميان يک تصوير ذهني با يک تجربه واقعي را تشخيص دهد و هر دو يکسان روي آن تاثير مي‌گذارند. به عنوان مثال، وقتي يک تکه ليموي واقعي را در دهان مي‌گذاريد و زماني که تجسم مي‌کنيد يک تکه ليمو در دهان‌تان است، هر دو سبب ترشح بزاق دهان مي‌شود. بنابراين اگر تصاوير ذهني دلخواه و اهداف خود را آگاهانه با همه جزييات مربوطه تجسم کنيد و به تکرار آنها بپردازيم، پس از مدتي آن تصوير ذهني و اهداف شفاف و مشخص خود را به صورت عيني به چشم خواهيم ديد.
 



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 17:10 :: نويسنده : مرتضي عربي
برخی می‌گویند من سیگاری نمی‌شوم؛ چون تفننی سیگار می‌كشم و هر وقت خودم بخواهم، می‌توانم آن را كنار بگذارم. اشتباه می‌كنید! قضیه به این سادگی‌ها نیست. آمارها نشان می‌دهد از هر 10 نفری كه همین امروز سیگار را می‌گذارند روی لب‌هایشان و شروع می‌كنند به پُك زدن‌های هوسی و تفننی، لااقل 4 نفرشان سیگاری‌های قهاری می‌شوند كه تا آخر عمرشان به سمت و سوی ترك سیگار نمی‌روند.
 

بعضی‌ها تصور می‌كنند بهترین روش ترك سیگار این است كه هر روز، یك نخ كمتر از دیروز بكشیم تا روزی برسد كه فقط یك نخ بكشیم و فردایش سیگار را برای همیشه بگذاریم كنار.
 

بالاخره این هم روشی است اما قطعا بهترین روش، این نیست. بر مبنای آمارها و شواهد موجود، بیش از 80 درصد از سیگاری‌هایی كه بالاخره موفق می‌شوند سیگار كشیدن را برای همیشه ترك كنند، از روش «قطع ناگهانی» استفاده می‌كنند.
در این روش، شما باید از یك روز به طور كاملا ناگهانی شروع ‌كنید به سیگار نكشیدن و این كار را برای همیشه ادامه دهید. با این وجود، سیگاری‌های افراطی و آنهایی كه شدیدا به نیكوتین وابسته شده‌اند،‌ می‌توانند از برنامه‌های منسجم‌تری نیز برای ترك سیگار استفاده كنند: خودیاری، مشاوره پزشكی، دارودرمانی، آموزش‌های رفتاری و گروه‌درمانی.
 
برخی می‌گویند من فقط روزی یكی دو نخ سیگار می‌كشم. هنوز به سیگار معتاد نشده‌ام كه بخواهم آن را ترك كنم!
 
اعتیاد به سیگار از نظر سازمان جهانی بهداشت، دو تعریف كاملا مشخص دارد. تعریف اولش این است:‌ «هر كسی كه تا این لحظه از عمرش 100 نخ سیگار كشیده باشد، ‌به سیگار اعتیاد پیدا كرده است.» و تعریف دوم هم می‌گوید: «هر كسی كه در طول یك هفته لااقل 6 نخ سیگار بكشد، ‌به سیگار معتاد شده است.»
یعنی شما حتی اگر روزی یك نخ سیگار بكشید، باز هم یك معتاد به سیگار محسوب می‌شوید و این در حالی است كه تاكنون 4560 ماده سمی و 60 ماده سرطان‌زا در سیگار شناسایی شده و طبق آخرین آمارهای سازمان جهانی بهداشت، لااقل 40 درصد از مرگ و میرهای قلبی و 5/12 درصد از كل مرگ و میرهای جهان، زیر سر همین سیگار است.
به طور متوسط در هر 10 ثانیه یك نفر به علت مصرف سیگار در گوشه‌ای از دنیا جان خود را از دست می‌دهد و پیش‌‌بینی می‌شود كه تا سال 2025 نیز رقم مرگ و میر سالانه سیگاری‌ها به 10 میلیون برسد
برچسب:, :: 17:8 :: نويسنده : مرتضي عربي

شکی نیست که کشیدن سیگار و مصرف تنباکو برای سلامتی انسان مفید نیست، اما چرا با این حال روزانه صدها هزار نفر به سبب کشیدن سیگار جان خود را از دست می دهند؟

در مقابل این واقعیت های آشکار، افراد سیگاری معمولا اینگونه پاسخ می دهند : کشیدن سیگار برای ما یک عادت شده!

شاید این جواب، جوابی منطقی نباشد، چون همانطور که سیگار کشیدن می تواند تبدیل به یک عادت شود، سیگار نکشیدن نیز می تواند نوعی عادت باشد. گرچه این موضوع را نباید فراموش کرد که ترک یک عادت و یا روی آوردن به عادتی دیگر کار ساده ای نیست.

افراد سیگاری این موضوع را باید در نظر بگیرند که مصرف دخانیات نه فقط برای خود بلکه برای افراد پیرامون خود نیز ضرر دارد. پس حداقل با ترک سیگار به سلامت دوستان، همکاران، خانواده و افراد پیرامون خود ضرر نرسایند.

استفاده از تمرکز و نیروی فکری
با تمرکز و استفاده از نیروی درونی خود می توانید عادت به سیگار کشیدن را به عادت سیگار نکشیدن تبدیل کنید. توجه کنید که اگر قصد چنین کاری را دارید باید با استفاده از نیروی فکری و تمرکز به مقابله با آن بروید. بعضی ها ورزشهای روحی مانند یوگا را حتی برای ترک سیگار پیشنهاد می کنند. برخی از کارشناسان و متخصصین حتی گوش دادن به آهنگهای شاد یا آرام و meditative را توصیه می کنند، چرا که تمایل به استعمال سیگار در بیشتر مواقع هنگامی صورت می گیرد که سیستم عصبی انسان ضعیف می شود.

کاهش مصرف با برنامه ریزی
با برنامه ریزی دقیق می توانید آرام آرام به نکشیدن سیگار عادت کنید. مثلا اگر روزی 15 نخ سیگار می کشید سعی کنید تا با یک برنامه ریزی چهار ماهه سیگار را کنار گذارید. بدین صورت که ماه اول روزی ده تا سیگار بکشید ماه دوم آنرا به پنج نخ در روز کاهش دهید و ماه سوم نیز روزی یک نخ بکشید. ماه چهارم نیز هر سه روز یکبار یک عدد بکشید تا در ماه پنج بطور کامل به نکشیدن آن عادت کنید.

کوتاه کردن حجم سیگار
یکی از روشها، برش و کوتاه کردن اندازه و مقدار سیگار است. اگر نمی توانید تعداد سیگار را کم کنید و یا این موضوع برای شما بسیار سخت است، سیگارهای خود را با استفاده از قیچی کوتاه کنید و یا پس از روشن کردن آنها را پیش از اتمام خاموش کنید. برای برنامه ریزی اینکار می توانید ماه اول یک سوم از هر سیگار را ببرید، ماه دوم آنرا نصف کنید و ماه سوم دو سوم آنرا قیچی کنید. ماه چهارم نیز سعی کنید هر دو یا سه روز یکبار یک نصفه سیگار بکشید.

استفاده از محصولات ترک سیگار
استفاده از محصولات ترک سیگار نیز می تواند ایده خوبی باشد. اما توجه کنید که قبل از استفاده یک محصول حتما در رابطه مصرف آن با پزشک خود مشاوره کنید، چون برخی از محصولات می توانند عوارضی با ضرر بیشتر برای شما داشته باشند. محصولاتی مثل چسب ترک سیگار، آدامس ضد سیگار، آمپول ترک سیگار و سیگار ترک سیگار، محصولاتی هستند که برای ترک سیگار استفاده می شوند و در اکثر مواقع نیز جواب می دهند. معمولا تاثیر این محصولات برروی سیستم عصبی است و باعث می شوند تا میل به سیگار در انسان کاهش یابد.
 

برچسب:, :: 16:41 :: نويسنده : مرتضي عربي

 

اگر شما سیگاری قهاری نیستید و تنها روزی چند نخ می کشید، مطمئن باشید که ترک راحت و بدون دردسری خواهید داشت. برای ترک سیگار تنها نیاز به تحولی روحی و روانی دارید تا خود را وادار به شروع ترک کنید.
می توانید پس از ترک، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک سیگار، سیگاری نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید و کودکان و همسرتان به جای از دست دادن شما، فردی مصمم، با اعتماد به نفس بالا و شجاع را به عنوان یار و پشتوانه خود، خواهند داشت. با ترک سیگار بوی بد دهان، سرفه، تنگی نفس، سردرد، دندان های زرد و کثیف، پوست تیره و چروکیده با شما خداحافظی می کنند.

پیش ازترک چه کنیم؟
۱-پیش از ترک کامل، سعی کنید



ادامه مطلب ...
برچسب:, :: 16:38 :: نويسنده : مرتضي عربي
همان تغییری باش که می خواهی در دنیا ببینی. مهاتماگاندی
برچسب:, :: 16:32 :: نويسنده : مرتضي عربي

آیا می دانید که:

- استعمال سیگار و یا قرار داشتن در معرض دود آن سبب بروز بیش از 430 هزار مورد مرگ در سال می شود.

- سیگار و دود آن، بیش از 4000 ماده مضر دارد که اغلب آن ها سرطان زا هستند.

- بیماری های ناشی از سیگار، بیش از 50 میلیون دلار (تقریبا 50 میلیارد تومان) در سال، هزینه های پزشکی به کشورها تحمیل می کند.

- سیگار کشیدن توسط مادر در دوران بارداری می تواند سبب تولد نوزاد با وزن کم، مرگ نوزادان و نیز اختلالات یادگیری در سال های بعد از تولد شود.

- بیش از شش هزار کودک در سال به خاطر سیگار کشیدن والدین شان، دچار عفونت و سوختگی می شوند و می میرند.

احتمالا افراد سیگاری از کنار مطالبی مانند آمار فوق به راحتی می گذرند؛ ولی شاید دنیای شیرین بعد از ترک سیگار برای شان جالب تر باشد:

- بلافاصله بعد از آخرین سیگار، بدن فرایندهای سم زدایی را آغاز می کند.

- 20 دقیقه بعد از آخرین سیگار، فشار خون کاهش می یابد و دست ها و پاها گرم می شوند.

- 8 ساعت بعد از آخرین سیگار، سطح مونوکسید کربن خون طبیعی می شود.

بیش از 6000 کودک در سال به خاطر سیگار کشیدن والدین شان، دچار عفونت و سوختگی می شوند و می میرند.

- یک شبانه روز پس از آخرین سیگار، احتمال سکته قلبی و تنگی نفس کاهش می یابد.

- 3 روز بعد از آخرین سیگار، دوستان و خانواده خوشحال تر می شوند، بوها یا مزه ها بهتر تشخیص داده شده، پوست شاداب تر می شود و انرژی بدن افزایش می یابد.

- یک هفته پس از آخرین سیگار، رفتار و اعصاب آرام تر می شود و تحریک پذیری کاهش می یابد.

- 2 هفته بعد از آخرین سیگار، گردش جریان خون بهبود می یابد و عملکرد ریه ها بهتر می شود.

سیگار و ریه ها

- 1 تا 9 ماه بعد از آخرین سیگار، سرفه ها و خطر عفونت ها کاهش می یابد و عملکرد ریه ها طبیعی می شود.

- یک سال پس از آخرین سیگار، احتمال سکته قلبی نصف افراد سیگاری شده، مقدار زیادی پول پس انداز می گردد و فرد آزاد می شود! و دیگر برده سیگار نخواهد بود.

- 5 تا 15 سال بعد از ترک سیگار، خطر بروز بیماری قلبی و سکته، مشابه افراد غیرسیگاری خواهد شد.

- 10 سال بعد از ترک سیگار، احتمال بروز سرطان ریه نصف افراد سیگاری می شود و احتمال سایر سرطان ها مثل سرطان دهان، گلو و مثانه کاهش می یابد.

سایر مزایای ناشی از ترک سیگار

- زندگی طولانی تر

- انرژی بیشتر

- کاهش برونشیت مزمن و امفیزم

- کاهش تعداد دفعات سرماخوردگی و عفونت های تنفسی

- کاهش تنگی نفس و سرفه

- خون رسانی بیشتر به دست ها و پاها

- بهبود فرایند ترمیم زخم ها

- کاهش خطر بروز بیماری های لثه

- بهداشت فردی بیشتر

- رهایی از اعتیاد و وابستگی

- و در نهایت، پس انداز کردن پولی که صرف خرید سیگار می شود

برچسب:, :: 16:30 :: نويسنده : مرتضي عربي

در یک تجربه پزشکی مهم,گروهی از بیماران مبتلا به زخم معده,توام با خونریزی شرکت داشتند.ابتدا بیماران را به دو دسته تقسیم کردند.به دسته اول دارویی را تجویز کردند و به آنها گفتند این دارو کشف تازه ایست که علاج قطعی بیماری زخ...م معده می باشد,به دسته دوم گفته شد که این داروی تازه ایست که اثرات آن کاملا مورد مطالعه قرار نگرفته است.
در 70درصد از بیماران دسته اول و 25درصد از بیماران دسته دوم اثرات درمانی قابل ملاحظه ای مشاهده گردید.جالب اینکه به هر دو دسته از بیماران دارویی داده شده بود که به کلی فاقد هر نوع اثر درمانی بود.اثر درمانی فقط به اعتقاد و باور بیماران مربوط می شد.
ایمان چیزی جز یک حالت روحی نیست.نوعی تصور درونی است که رفتار های انسان را اداره می کند.ایمان ممکن است نیرو بخش باشد,مثلا ایمان به اینکه حتما موفق می شویم و به خواسته های خود می رسیم.همچنین ممکن است سست کننده باشد,مثل اعتقاد به اینکه کاری که می کنیم فاقد نتیجه است,یا عدم توانایی ما محرز است,یا کار فوق العاده مشکلی است و امثال ان.
اگر به موفقیت عقیده داشته باشید نیروی لازم برای رسیدن به آن در شما ایجاد می شود و اگر به شکست معتقد باشید, آن پیامد های ذهنی شما را به شکست می کشاند.

برچسب:, :: 12:55 :: نويسنده : مرتضي عربي

کمک کنیم تا جامعه ای سالم داشته باشیم
آگاهي , آموزش , و پيشگيري,
اسلحه مبارزه با بيماري اعتياد

برچسب:, :: 17:2 :: نويسنده : مرتضي عربي
درباره وبلاگ

موسسه تولد نو تندرستی با افتخار آمادگی دارد در صورت هرگونه سوال در مورد درمان جدید(مواد محرک) و نیاز به مشاوره و بستری عزیزان در عذابتان بصورت رایگان از خدمات مشاوره این مرکز بصورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی بهره مند شوید.تلفنهاي تماس عباس مشهدی ابراهیم (میدانی)09123474418وعلی طاهری09125242982 شماره تلفن ثابت36695663
پيوندها
">nod

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك و آدرس tavalodisabz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان